BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,84
ALTIN 2.795,94
HABER /  EKONOMİ

Eski Ayasofya imamı asgari ücret için rakam verdi! Mehmet Boynukalın: Havaic-i asliye'ye uygun

Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın'dan asgari ücrete ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Asgari ücretin en az 4000 TL olması gerektiğini belirten Boynukalın, bu rakam ve üstünün 'havaic-i asliye'ye uygun olduğunu söyledi.

Abone ol

Asgari ücret çalışmalarında son viraja girildi. Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı 4. toplantısı sonrası netleşecek. Günlerdir merakla beklenen asgari ücret rakamı için Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Boynukalın asgari ücret rakamına ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Asgari ücrete ilişkin rakam veren Boynukalın, "Asgari ücretin 4000 tl veya üzeri olması temennimiz ve duamız. Çalışan insanımızın asli/temel ihtiyaçlarını (fıkıh diliyle "havaic-i asliye"sini) karşılayacak bir miktarın asgari ücret olması hedeflenmelidir. Çalışan, üreten, hak ve hukuka riayet eden bir toplum olmamız duasıyla." ifadelerini kullandı.



"Yapmayın hocam 4000 nedir"
Boynukalın'ın tweetine takipçileri "Ekmek kaç lira olsun?", "hocam mesele asgari ücretin 4k olması değil. 4k şubat gibi zaten pul olacak önemli olan piyasayı düzene sokmak.. asgari ücret artışı çözüm değil.", "Yapmayın hocam 4000 nedir. Biraz vicdan lütfen", "4 bin geçen senenin 1500 enflasyon market kira haberiniz varmı hocam ?", "İmama bak imama.. 4 bin TL ile geçin ondan sonra insanlara gecinmesini söyle." yorumlarını yaptı.

Havaic-i asliye nedir?

Havaic-i asliyye, temel ihtiyaçlar demektir. Fıkhi değerlendirmelerde temel ihtiyaçları karşılayan, bu yüzden de zekâta tabi olmayan maddi varlıklar havaic-i asliye olarak ifade edilir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2022 asgari ücret zammı ile diğer çalışanların gelirleri artacak! İşsize yüksek maaş ödemelere avantaj
Foto Galeri 2022 asgari ücret zammı ile diğer çalışanların gelirleri artacak! İşsize yüksek maaş ödemelere avantaj Galeriye Gözat