BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Esir krizinde yeni fotoğraf

İran’ın Fars ajansı ise askerlerin yeni bir fotoğrafını yayınladı. Bir masa etrafında oturan 6 asker, sohbet ederken görülüyor.

Abone ol

Fotoğrafta, bir masa etrafında oturan 6 asker, sohbet ederken görülüyor. Askerler, meyve ve çerez yiyor, kahve içiyor. İranlı yetkililer, İngiltere’den gelen olumlu mesajların ardından yeni video görüntüsü yayınlanmayacağını duyurmuştu.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, fotoğrafın yayınlanmasından önce İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin dün yaptığı açıklamaların krizin çözümü için umut doğurduğunu belirtmiş, önümüzdeki 2 günün büyük önem taşıdığını vurgulamıştı.

Tony Blair, “En önemli şey, bu kişilerin sağ salim geri getirilmesi ve bunu diplomatik yolla çözmek istiyorlarsa kapı açık” yorumunu yapmış, 15 askerin bir an önce serbest bırakılması için yapılacak müzakerelerin kesilmesi halinde ülkesinin gittikçe daha katı bir tutum takınacağını belirtmişti.

Laricani de, İngiliz askerlerin yargılanmasına gerek olmadığını ve sorunu diplomatik kanallardan çözmek istediklerini söylemişti. Laricani, ayrıca İran karasularının ihlali olarak nitelendirdiği olayın bir heyet tarafından araştırılabileceğinden söz etmişti.