BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

ESHOT ve İZULAŞ'ta şoför rezaleti

Bir baba ve kızının ölümüne neden olan trafik kazasının ardından ortaya çıkan bir rapor ortalığı karıştırdı.

Abone ol

İzmir'de önceki gün, belediye otobüsünün çarpması sonucu bir baba ile kızın ölmesinin ardından ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ehliyetine alkollü olarak araç kullandığı için el konulduğu anlaşılan şoför Hakan T. tutuklanırken, ESHOT ve İZULAŞ'ta çalışan 17 şoförün daha ehliyetine benzer nedenle el konulduğu belirlendi.

Kahramanlar semtinde söz konusu belediye otobüsünün çarptığı Mehmet Kaya ile kızı Rahime Korkmaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Hakan T., Alsancak Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Alkollü araç kullandığı için birincisi 6 ay, ikincisi 2 yıl olmak üzere ehliyetine iki kez el konulduğu öğrenilen Hakan T. gibi ESHOT ve İZULAŞ'ta şoförlük yapan 17 kişi daha tespit edildi. Belirlenen 17 şoförün halen araç kullanıp kullanmadığı henüz netleşmezken konuyla ilgili araştırmalar sürüyor.

Belediye tarafından mart ayında 3 bin şoförle ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların ardından 17 şoförün ehliyetine alkolden el konulduğunun ortaya çıktığı belirlendi.