BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Esenyurtta silahlı çatışma

Esenyurt'ta, ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan iki şüpheliyle polis ekibi arasında silahlı çatışma yaşandı. Olayda 1 şüpheli öldü, 1'i polis memuru 2 kişi yaralandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, devriye görevi yapan motorize polis ekipleri, Saadetdere Mahallesindeki bir parkta bulunan iki kişiden şüphelendi. Kimlik kontrolü yapmak üzere motorlarından inen polis memurlarını gören bu kişiler, ''Dur'' ihtarına uymayıp yaya olarak kaçarken, polisler de şüphelileri kovalamaya başladı.

O sırada durdurdukları 34 M 5472 plakalı Esenyurt-Avcılar hattında çalışan minibüse binen polis memurları, başka bir sokaktan girerek, şüphelilerin önünü kesti.

İhtara uymayarak minibüse ateş açan şüphelilere polis memurlarının karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Çatışmada, polis memuru Oğuzhan Vural ile minibüs sürücüsü İsmail Durmuş yaralandı. Vural tarafından vurulan bir şüpheli olay yerinde hayatını kaybederken, diğer şüpheli kaçtı.

Polis memuru Vural, ambulansla Avcılar Hospital'a, sürücü Durmuş ise İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

ÇAPKIN, YARALI POLİSİ ZİYARET ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, hastaneye gelerek yaralı polis memuru Oğuzhan Vural'ı ziyaret etti.

Çapkın, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şüpheli iki kişinin, polislerin ''Dur'' ihtarına ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Yaşanan kovalamaca sırasında polislerin bir minibüse binerek şüphelileri takip ettiğini kaydeden Çapkın, ''Minibüsle şüphelilerin önleri kesiliyor. Bu arada şüpheliler tarafından ateş açılıyor. Minibüse 5-6 kurşun isabet ediyor. Polis memuru arkadaşımız da inerken vuruluyor. Ve kendisi de bu kişilere ateş açıyor. Şahıs burada vuruluyor'' diye konuştu.

Çapkın, olayın ana hatlarının bu şekilde olduğunu belirterek, çalışmaların sürdüğünü ve yapılacak tetkiklerin ardından konuyla ilgili geniş bilgi elde edileceğini kaydetti.

Şüphelilerin iki kişi olduğunu ve birinin kaçtığını dile getiren Çapkın, bu kişinin yakalanması için geniş çaplı aramanın sürdüğünü aktardı.

Çapkın, yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi göründüğünü ifade ederek, ''Kasığının üstünden, karın bölgesinden vurulmuş. Bilinci açık. Vurulan şüphelinin üzerinden çıkan kimlik sahte görünüyor'' dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, daha sonra olay yeri olan Saadetdere Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı 4. Sokağa giderek, incelemelerde bulundu.

Bu arada, çatışmada hayatını kaybeden şüphelinin üzerinden ''Davut Kömür'' adına düzenlenmiş kimlik çıktığı öğrenildi.

Çatışmada yaralanan evli ve 4 çocuk babası minibüs şoförü İsmail Durmuş'un sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.