BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Eşcinseller sorunları için Meclise gidiyor

Bugün Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü. Türkiye'deki eşcinseller de Meclis önünde sorunlarını anlatacak

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Eşcinseller bugün kendilerine yönelik saldırıları kınamak için Meclis önünde eylem yapacak. Eşcinselleri CHP'li Mehmet Sevigen ve DTP'li Sabahat Tuncel karşılayacak.  

1998 Kasım’ında ABD’de San Francisco'daki evinde vahşice bıçaklanmış bir şekilde ölü bulunan transeksüel Rita Hester'in ardından "Ölümümüzü Hatırlamak" adıyla başlatılan mumlu nöbet tutma eylemleri sonrasında 20 Kasım, transfobik nefret ve önyargıdan dolayı öldürülen travesti ve transeksüelleri anma günü olarak adlandırılmaya başlandı. 

Türkiye’de de geçen yıldan itibaren 20 Kasım, “Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma" günü adıyla trans bireylerin öz örgütlenmesi olan Pembe Hayat LGBTT Derneği tarafından çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Bu çerçevede bugün de eşcinseller,  "nefret sonucu öldürülen trasseksülleri anmak, her türlü ötekileştirme, dışlama/dışarda bırakma, yok sayma ve nihayet yok etme biçimindeki uygulamalara karşı ortak bir mücadele hattını örmek için" TBMM önünde olacak. Burada basın açıklaması yapacak eşcinseller 20 Kasım Nefret Suçu Mağdurları ile ilgili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu içinde LGBTT ile ilgili bir alt komisyon kurulması için topladıkları imzaları dilekçe komisyonuna verecek. CHP milletvekili Mehmet Sevigen ve DTP milletvekili Sebahat Tuncel eşcinselleri Meclis kapısında karşılayıp yardımcı olacak.