BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Esat Canana saldırı planı

Milletvekili Esat Canan’ın yol güzergahında bomba bulundu...

Abone ol

Seçim çalışmaları için Yüksekova İlçesine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca Köyü’nden kendi köyü olan Karlı’ya dönen Hakkari Bağımsız Milletvekili ve bağımsız aday Esat Canan, geçtikten sonra Jandarmalar ekipleri tarafından yola tahrip gücü yüksek TNT'den yapılmış bomba fark edildi. Bomba imha uzmanları, çevrede güvenlik ölmeleri aldıktan sonra, tahrip gücü yüksek patlayıcıyı imha ederek, muhtemel bir faciayı önledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bağımsız Milletvekili Esat Canan, Seçim çalışmaları ve Şemdinli davasından beri sayısız tehdit aldığını söyledi. Canan, bu tehditlere aldırmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu arada karanlık güçlerin seçim çalışmalarımı engellemek için harekete geçtiğini zaman zaman duyuyorum.Çok sayıda tehdit alıyorum. Geçmişten beri hep karanlık güçlerle, çetelerle uğraştığım için hep tehdit aldım. Milletvekili seçilmemem için her türlü çaba sarf ediliyor. Ama seçim çalışmalarına kaldığım yerden devam edeceğim.”