BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'da doğalgaz patlaması

Erzurum Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde doğalgazdan kaynaklandığı belirtilen bir patlama meydana geldi.

Abone ol
Erzurum İl Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı. Patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Yakutiye ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki İl Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü binasında saat 10.30'da patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 10 kişi yaralandı. Yaralılar Aziziye Araştırma ve Palandöken Devlet hastanelerine kaldırıldı. Patlama sonrasında kurumun doğalgaz ve elektrik bağlantıları kesildi. Görgü tanıkları, büyük bir patlama duyduklarını ifade etti.

Patlama sonrasında çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Vali Sebahattin Öztürk ile Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, patlamanın meydana geldiği İl Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nde incelemede bulundu. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 10 kişinin yaralandığı bilgisinin kendisine ulaştığını belirterek, ''Çay ocağında patlama meydana geldi.

Henüz patlamanın sebebi belli değil'' dedi. Erzurum Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Erhan Dudu ise patlamanın nedeninin yapılacak araştırmanın ardından belli olacağını ifade ederek, ''Patlamanın sebebi doğal gaz da olabilir, analitik gaz da olabilir. Bu, yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Emniyet tedbirlerimiz her zaman vardır'' diye konuştu.