Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor
![İhlas Haber Ajansı](https://img.internethaber.com/rcman/Cw50h50q95gc/storage/files/images/2019/02/15/iha-logo-512px-amblem-LV3o.jpg)
![Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor](https://img.internethaber.com/rcman/Cw720h450q95gc/storage/files/images/2021/03/08/aw261592-5-Z89K_cover.jpg)
ERZURUM'un Aziziye ilçesinde bulunan kuyu içindeki suyun yandığını gören vatandaşlar şaşkına dönüyor. Yetkililer, yanan suyun içinde metan gazının bulunmasının doğalgaz kaynağı olabileceği anlamına geldiğini söyledi.
![Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/03/08/aw261592-1-Dj7b.jpg)
ERZURUM’un Aziziye ilçesine bağlı Kahramanlar köyünde kuyu içinde bulunan suyun renginin sarı olması köylülerin dikkatini çekti.
![Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/03/08/aw261592-2-QT37.jpg)
Suda meydana gelen kaynama ve köpüklenmeyle birlikte gaz salındığını fark eden vatandaşlar, suya çakmak çakınca yanmaya başladı.
![Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/03/08/aw261592-3-AmcS.jpg)
Yetkililer tarafından yapılan araştırmalara göre; suda çok yoğun bir metan gazının bulunduğu ve bundan dolayı suyun yanma özelliğini gösterdiği, ayrıca metan gazının bulunmasının doğalgaz kaynağı olabileceği anlamına geldiği ifade edildi.
![Erzurum Aziziye'deki yanan su görenleri şaşkına çeviriyor](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/03/08/aw261592-4-JJSO.jpg)
Öte yandan; köydeki efsaneye göre ise Almanların ve Rusların 55 yıl önce sondaj ile bu suyu çıkardıkları ve suyun kaybolmaması içinde işaret olarak etrafını taşla ördükleri söyleniyor.