BIST 9.668
DOLAR 33,98
EURO 38,03
ALTIN 2.745,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erva Raziye Asar cinayeti! Detaylar kan dondurdu

İstanbul'da 20 gündür kayıp olan Erva Raziye Asar'ın cansız bedeni, bir inşaatın asansör boşluğunda bulundu. Genç kızı öldürüp sonra 6 parçaya bölen katil Fethi Dağlı'nın cinayet sonrası genç kızın telefonundan ailesine mesaj attığı ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Beylükdüzü'nde 20 gün boyunca kayıp olan ve temizlik için evine gittiği kişi tarafından öldürülüp cesedi parçalara ayrıldığı belirlenen Erva Raziye Asar'ın (23) ölümüyle ilgili yeni detaylara ulaşıldı.

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre Ailesinin ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri; genç kızın izini sürdü. En son girdiği evden bir daha çıkmadığını tespit eden ekipler, son görüştüğü kişi olan Fethi Dağlı'yı (43) sorguya aldı. Dağlı, "Benim eve geldi kahvaltı yaptık gitti" dedi. Polisin incelemeye aldığı ev, genç kızın izinin kaybolduğu ev çıkınca Dağlı gözaltına alındı.

Şüpheli Dağlı ifadesinde olayı inkar etse de genç kızın evine girişinin olup çıkışının olmadığı tespiti üzerine kan donduran cinayeti anlattı. Genç kız ile internetten evini temizletmek için anlaştığını, eve geldiğinde ise aralarında tartışma çıktığı için kızı boğarak öldürdüğünü söyledi.

İddiaya göre; önce cesedi evindeki derin dondurucunun içine koydu, daha sonra da evdeki ekmek bıçağı ile tuvalette cesedi parçalara ayırdı. Cani genç kızın cesedini çöp poşetleriyle birkaç gün boyunca parça parça inşaat alanındaki boşluğa attı. 2007'de işlediği bir cinayetten cezaevine girdiği ve 2021'de çıktığı iddia edilen Katil zanlısı Dağlı'nın adliyeye sevk edildi.

Sabah'ın elde ettiği yeni bilgilere göre; şüphelinin Şule Gonca adıyla açtığı sahte hesap üzerinden Erva ile iletişime geçtiği tespit edildi. Bir süre önce eşinden boşanan Erva'nın iş arayışında olmasını fırsat bilen şüpheli, samimiyeti ilerletince "Fethi abim var, evine temizlikçi arıyor" diyerek kızı aslında kendi evine yönlendirdiği belirlendi.

Ailesine son mesaj

Cinayeti işledikten sonra genç kızın telefonundan ailesine "Ben iyiyim, aranmamı kaldırın" diye mesaj attığı belirlenen şüphelinin, genç kızın telefonuyla işe gidip geldiği tespit edildi. Ayrıca şüphelinin cesedi parçalara ayırıp götürmek için çöp poşeti satın aldığı anlara dair görüntüler bulundu.