BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,29
ALTIN 3.064,88
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Özkök mü Zafer Mutlu mu?

En iyi gazete hangisi? En başarılı yayın yönetmeni? Tahammül edemediği yazar kim? Peki ya en beğendiği kadın yazar?

Abone ol

Zeynep KURTBAY / İNTERNETHABER

‘Meslekte 35 yılını devirmiş bir duayen, bir usta, bir abla Ayşenur Arslan.

Ana haber kuşağında izlediğimiz haber bültenlerinin kraliçesi. Bir zamanların Ali Kırcası’nın görünmeyen sesi, yüzü, eli, kolu, her şeyi…

 KİM İÇİN NE DEDİ?
ŞAMİL TAYYAR: Hükümetin şifrelerini çözmek için okuyorum.

MÜMTAZER TÜRKÖNE: Gülen cemaatini anlamak için ya da Türkiye’de devletin egemen gücün nerde durduğunu anlamak için okuyorum. Her dönemde egemen güç hakim akım neyse orda mı olunur kardeşim.  

OKAN BAYÜLGEN: Kendini yenilemeyi başarabilen çok az insandan biri.

ORAY EĞİN: Çok sivri dilli nerdeyse insanları n iyilik kötülük meleği varsa o da muzurluk meleği sanki.. Rahatsız edici peri gibi. Nasıl akılda tutuyor nerden bilir o kadar şeyi bilmem. İnanılmaz bir figür

NİHAL BENGİSU: Sanki yerini yadırgadı gibi geliyor bana. 

AYŞE ÖZYILMAZEL’E TEK İTİRAZIM VAR

AYŞE ÖZYILMAZEL: Bayılıyorum, çok güzel bir kız bir kere erkek olsam tavlamaya çalışırım ya da yaşı büyük olsa oğluma peşine düş derdim; oğluma gelin alırdım. Medyada üstlendiği işe de itirazım yok o da bir rol üstlenmiş kendini ikiyüzlü olmadan konumlandırabiliyorsa itirazım yok. Bir tek kendini şarkıcı zannetmesine itirazım var.  O tarzı benimsemesine itirazım yok. Ne yapsın. Çağlar var biliyorsunz… Düşünüyorum o halde varım demişlerdi sonra geziyorum görüyorum öyleyse varı m oldu. Sonra biliyorum öyleyse varım dediler, şimdilerde görünüyorum öyleyse varım çağı. Görünme çağı görüntü çağı yani. Ama işin acı tarafı bakanlar kör.

Hani o ‘Mutfakta biri mi var’ der ya reklamda; işte o kişi… Haber mutfağında en leziz en besleyici yemekleri hazırlayıp süsleyip harikalar yaratan masayı donatan ama görünmeyen kahraman.

15 Kasım 1974’de TRT’den çıkmış yola. Sonra Nokta dergisi ve atv… Sonrası da var tabii ama orada durmak lazım. Ayşenur Arslan tam öyle söylemiyor ama hayatını atv’den önce ve sonra diye ayırsam bana kızmaz sanırım. ‘TRT’de öğrendim, Nokta’da geliştim, atv’de yaptım’ diyor.

Ekliyor: ‘Gerisi iş.’ Atv’ye kadarı Ayşenur Arslan için keyifli dönem, kendisi diyor. Sonrasını da sayalım. Star, NTV, Vatan, Kanal D ve son durak CNN Türk.  

Ayşenur Arslan'la medya mahallesinde yolculuğa çıktık. En beğendiği anchorman kim? Okumadan geçemediği köşe yazarları? En başarılı bulduğu yayın yönetmeni? Tahammül edemedikleri de var gazete köşelerinde..

İşte mahallenin ablasının seçtikleri...

En başarılı bulduğunuz anchorman?

Dündar’la çalışmadım her ikisinin de artıları eksileri vardı. Ali sıcak bir gelişme olduğu zaman fevkalede başarılıdır prompterden okur gibi konuşabilir. Birand’ın sahada kopmamak gibi bir özelliği vardır. Gazeteciliği seviyor ve hala sahada. Dündar önemli bir başarıydı belli önyargıları olanların dışında izleyicinin beğenisini kazanmış bir televizyoncu.

EN İYİ ANCHORMAN ÜÇÜNÜN KARIŞIMINDAN ÇIKAR 

Ali Kırca derim ama dememeyi tercih ediyorum. Ancak üçünün karışımından iyi bir anchorman çıkar.

Ya Bİrand’la Dündar’ın çekişmelerine ne diyorsunuz?

Birand’la Dündar’ın birbirlerini sevmedikleri çok açık. Nedenlerine de kimin haklı olduğuna da hiç girmek istemem ben mani olmayayım ağır topların altında ezilmeyeyim kenara çekileyim.

CEM ÖĞRETİR MÜTHİŞ PERFORMANS SERGİLİYOR

Ali Kırca gel dese gider misiniz?

Yoo hayır. Görüşmüyoruz. Gel diyeceğini de zannetmem. Dese de ben gitmem. Bu arada Cem Öğretir’e dikkat çekelim. Çok ilginç bir performans sergiliyor. Çok dikkat edilmesi gereken bir performans. Türkçesi sesi çok iyi heyecan dozu iyi ama kontrollü.

AYŞENUR ARSLAN 35 YILLIK DOSTU ALİ KIRCA'YA NEDEN KÜSTÜ? RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN..

En beğendiğiniz köşe yazarları?

Ertuğrul Özkök, Yılmaz Özdil, Cüneyt Ülsever, Ahmet Hakan, Ece Temelkuran, Melih Aşık ki bakılmadan geçilmemesi gereken biridir bence. Ruşen Çakır, Bekir Coşkun, Mehmet Tezkan… 2 saat içinde hızlı okumayla 30 köşe tanıyorum. Ve tabii Ahmet Hakan, son dönem medyasının en ilginç figürlerinden biri bence o.

EN BAŞARILI BULDUĞU YAYIN YÖNETMENİ ZAFER MUTLU. PEKİ HANGİ YAZARA TAHAMMÜL BİLE EDEMİYOR?

[PAGE]

Hangi gazete sizce en iyisi?

Çocukluğumdan beri Hürriyet girer evimize. Ama ben en çok Milliyet’i beğeniyorum.

Yeni yayın dönemini mi?

Yo eskiden beri. Çok iyi senior muhabirleri var Milliyet’in… Devrim Sevimay, Nedim Şener, Tolga Şardan… Fikret Bila. Çok iyi yazarları var. Tayfun Devecioğlu’nun da dinamizm ve yeni bir yüz getireceğine inanıyorum.  

Sizce bu kadrolarda değişiklik olur mu? Hani özellikle de yazar kadrosunda?

Ben Devecioğlu’nun yazar kadrosuna dokunacağını sanmıyorum. Doğru bir iş de olmaz zaten.

EMRE AKÖZ'Ü ÇOK RAHATSIZ EDİCİ BULUYORUM

Peki ya en kızdığınız, yazılarına tahammül edemediğiniz yazar?

Her gün okumuyorum ama tahammül sözcüğü doğru mudur bilmem… Emre Aköz ‘ün ben bugüne kadar programda yazısını da paylaşmadım ekrandan. Emre Aköz’ün hayata mesleğe bizlere kendisi gibi düşünmeyenlere o yüksek perdeden tavırları alaycılığı iticiliğini son derece rahatsız edici buluyorum. Emre Aköz çok başka bir figür, bulunduğu yerde kendisine mutluluklar dilerim.  Ki Onun dışında benim için Şamil Tayyar, Ekrem Dumanlı bile okunulası yazarlardır.

EKOL YARATAN YAYIN YÖNETMENİ ZAFER MUTLU

Peki en başarılı bulduğunuz yayın yönetmeni?

Bu kadar yıldır Hürriyet’in başında olduğuna göre Ertuğrul Özkök başarılı olsa gerek. Ama benim söyleyeceğim isim Zafer Mutlu. Türkiye’de Zafer Mutlu’nun bir ekol yaratığını düşünüyorum. Onu çok ayrı bir yerde görüyorum.  İz bırakmak fark yaratmak anlamında Zafer Mutlu çok ayrı bir yerde. Medya tarihi yazıldığında mutlaka ondan söz edeceklerdir.

Peki en beğendiğiniz kadın köşe yazarları? Sizce zirveye en yakın kadın gazeteciler kimler?

Ece Temelkuran, Nuray Mert yazdıklarıyla kamuoyunu etkileyen kadınlar… Kadınlar daha çok vicdan sahibi. Vicdanlı yazılar yazıyorlar. Benim için vicdan çok önemli bir kriter. Yeni Şafak’taki Şefkatli Tuksal örneğin o kadar vicdanlı yazılar yazıyor ki…

BİRAND'A BİTTER ÇİKOLATA TADI VERDİM

[PAGE]

BİRAND’IN ÇALIŞMAYA ALIŞIK OLDUĞU İNSANLARDAN DEĞİLİM

Birand’la iki meslektaş iki akran gibi konuşabiliyoruz bunu başarıyor olmak iyi bir şey. Birand’ın bana karşı çok ciddi önyargıları vardı. O önyargıları aşamadı. Ben Birand’ın çalışmaya alışık olduğu insanlardan değilim.

Görevlerimden birinin birlikte çalıştığım anchor’a acı da olsa doğruları söylemek olduğunu düşünürüm. Bak Ali herkes seni alkışlayacak belki bir tek ben seni eleştiricem eğer bunu yapabileceksek yola çıkalım dedim öyle yola çıktık… Belki yıllar sonra dinlemek istemedi belki Ali Kırca olduğu için gerek görmedi.  

BİTTER ÇİKOLATA GİBİ ACI GELDİM BEN BİRAND’A

Birand çalışma tarzı olarak benim kadar dikbaşlı, doğru söylemekten çekinmeyen biriyle hiç çalışmamış. Bitter çikolatalar gibi acı geldim ben ona. Zaman zaman akıllı bir profesör olarak yararlandı benden. Zaman zaman sinirlendi. Şu anda hani evleri ayırdıktan sonra daha sağlıklı ilişkiler kuran anlaşan kardeşler gibiyiz.

Kanal D Haber konusunda eleştiri çok yanlış olur şu anda. Ben Kanal D haber defterini kapattım umarım günlük haber bültenini de kapattım hakikaten bir daha yapmak istemiyorum. Bazı insanlar benim geri dönmeyi beklediğimi zannedebilir. Onların yaptığı işlerde terbiyesizlik etmemek adına eleştiriden çok uzak duruyorum.

Medya Mahallesi nasıl doğmuştu?

Önemi olmayan bir gerginlikti. Oğlum rahatsızlanmıştı, o süreçte belki kendimi ifade edemedim onun yanında bulunmam gerektiği konusunu. Sonra ben rahatsız oldum, anjiyo oldum. O zaman böyle bir program ister misin dedi. Memnuniyetle kabul ettim. İsmi formatı her şeyi tamamen bana ait. Dedim ya düşünen ve sebep olanlardan Allah razı olsun diye…

 

TRT Haber Merkezi'nin üç silahşörleri... Ali Kırca, Ayşenur Arslan ve Atilla Özsever... Eşlerle bir ev davetinde..

 

AYŞENUR ARSLAN'IN ALBÜMÜNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

[PAGE]

Yıl 1998... Ferhat Boratav'la atv'de akış hazırlarken. Boratav'ın beli ağrıyınca dolapların tepesine böyle uzanmış, Ayşenur da karşısına...

 

 

Ecevit'in son yurtdışı gezisi... Hindistan. Can Dündar ile.

 

 

 

 

 

Yıl 1971... Nişan fotoğrafı.. Bu yalnız, zarif, genç ve güzel kadın Ayşenur Arslan... Nişanlısı fotoğraf karesinden kesilip atılmış. 8 ay kadar sonra ayrıldığı bu evliliği hatırlamak bile istemiyor Ayşenur Arslan... Onun için mor yıllar o yıllar...

 

 

 

Yıl 1971... Üniversiteli Ayşenur... İtalyanca eğitimi gördüğü üniversite yıllarında İtalya'da bir yaz tatili...

 

Yıl 1977... Mesleğin ilk yıllarında... Cumhuriyet'in Ankara bürosunda...

 

 

Yıl 2009. 15 Kasım... Mahallenin ablası tam da 35. yıldönümünde... İstanbul'daki evinde.