BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,07
ALTIN 2.833,47
HABER /  POLİTİKA

Ermenistana yeşil ışık mı?

Dış politikada proaktif siyaset izlediklerini anlatan Gül, Ermenistan'a yönelik mesajı ile yeşil ışık mı yaktı?

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor'' toplantısında, kendi döneminde Dışişleri Bakanlığının icraatlarını anlattı. 

Proaktif bir dış politika izlemeye başladıklarını belirten Gül, komşularla gerginlik yerine iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Sözü dış ticarete getiren Gül, bu noktada Ermenistan ile ilgili önemli bir mesaj verdi. Gül, "Bütün komşularımızla iyi ilişkiler geliştirme gayreti içinde olduk ve bunun sonuçlarını aldık. Ümit ederiz ki, Ermenistan ile de böyle olur" dedi.

Kerkük'te oldu bitti yapılamaz
Irak'taki gelişmelere de değinen Dışişleri Bakanı Gül, Kerkük'ün önemli bir konu olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunun altını çizen Gül, "Biz bunu söylerken, Irak'ın içişlerine filan karışıyor değiliz ama Irak'taki ateş sadece orada kalmaz, bütün çevreyi rahatsız eder. Bunun için Iraklılara diyoruz ki; Bu işi mutabakatla yapın, oldu bittiyle yapmayın. Kuzey Irak'taki Kürtler de Türkmenler de hepsi bizim akrabalarımızdır. Hepsinin orada mutlu olmasını isteriz" dedi. //