BIST 9.109
DOLAR 34,28
EURO 37,65
ALTIN 2.916,66
HABER /  GÜNCEL

Ermenistan sınırına bayrak

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars'ın Akyaka İlçesi'ne dev bir Türk Bayrağı dikildi

Abone ol

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars'ın Akyaka İlçesi'ne bağlı Kalkankale Köyü'nde 3x4.5 ebadında 13 metre 50 santim büyüklüğündeki Türk Bayrağı törenle göndere çekildi.

Ermenistan sınırındaki Kalkankale Köyü'nün yanında bulunan tepeye 13.5 metre kare ebadındaki Türk Bayrağı 13 metre yükseklikteki göndere çekildi. Bayrak için düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, Akyaka Kaymakamı Murat Gözütok, Akyaka Belediye Başkanı Bulut Öztürk ile daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katıldı. Akyaka Kaymakamlığı ile 8'nci Hudut Taburu'nun ortaklaşa düzenlediği törende Türk Bayrağı, yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere çekildi.

Törende konuşan Akyaka Kaymakamı Murat Gözütok, "Bayrağımızı buraya bizim için ne kadar kıymetli olduğunu şehit kanlarıyla yoğrulan bu topraklarda ebediyen dalgalanacağını göstermek amacıyla dikmiş bulunuyoruz" dedi. Vali Mehmet Ufuk Erden de, "Bir bayrak milletin özgürlüğünün, egemenliğinin ve bağımsızlığının temel simgesidir. İnsanlar bu bayrak için savaşmışlar ve bağımsızlık ve egemenlik için can vermişler. Milletler arasında Türk Milleti bu göstergenin en yüksek zirvesindedir. En yüksek özveride bulunmuştur. Vatanımızın her tarafı gazi ve şehitlerin kanıyla sulanmıştır. Bu nedenle vatanın her köşesi değerlidir ve bu değer için savaşılır ve bu değer için ölünür. Bayrağımızdaki hilal ve yıldız gökleri, kırmızısı şehit ve gazilerin kanını ifade eder. Sanki yerle gök birleşmiş gibidir. Devletimiz ve milletimiz ilelebet yaşadığı sürece bağımsızlığımızın timsali olan bayrağımız da ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

Erden'in konuşmasının ardından öğrencilerin bayrakla ilgili şiirler okumasıyla tören sona erdi.