BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.841,46
HABER /  DÜNYA

Ermenilere karşı atak!

Fransa'nın Strasbourg kentindeki Türk dernekleri temsilcileri, Ermeniler'e karşı atak geliştirdiler

Abone ol

Fransa'nın Strasbourg kentindeki Türk dernekleri temsilcileri, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin geri çekilmesi amacıyla kentteki Sosyalist Parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Avrupa'nın 14 ülkesinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütü COJEP'in girişimiyle düzenlenen görüşmede, Türk dernek temsilcileri, ''bu yasa teklifiyle birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağını ve gerçeklerin bir daha tartışılabilmesinin imkansız olacağını'' söyledi.

Sosyalist Parti Alsace bölgesi Genel Sekreteri Mathieu Cahn ve milletvekili Armand Jung'un danışmanı Eric Elkoubi ile yapılan görüşmeye, Strasbourg Eyüp Sultan Camii temsilcisi Nadir Turhan, DİTİB temsilcisi İskender Aşık, Fransa Türk Federasyonu Bölge Başkanı Ayhan Şahan, Türk-Fransız Girişimciler Derneği Başkanı Murat Ercan ve COCEP'in Batı Avrupa Koordinasyon Dairesi Başkanı Veysel Filiz katıldı.

Bu arada, COJEP tarafından yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun, Fransa'nın bütün illerindeki Sosyalist Parti temsilcileriyle temaslarını sürdüreceği ve yasa teklifinin 18 mayıs tarihinde tartışılacağı meclis binası önünde gösteri düzenleneceği bildirildi.

GAZETELERE İLAN
Türkiye'deki işveren ve işçi sendikalarıyla meslek odaları ve sivil toplum örgütleri, Fransız gazetelerine bugün tam sayfa verdikleri ilanda, Sosyalist Partinin, sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasına yönelik sunduğu yasa teklifinin geri çekilmesini istedi.
Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Le Parisien ve Le Monde gazetelerinde, ''Fransız Dostlarımıza Çağrı'' başlığıyla yayımlanan tam sayfa ilanda, daha önce Fransız üst düzey yöneticilerinin ve politikacılarının da söylediği gibi, ''yasalarla tarih yazılamayacağı'' vurgulandı.
Sosyalist Partinin sunduğu ve mecliste 18 mayısta görüşülecek teklif, sözde soykırımın inkarının suç sayılmasını öngörüyor. Teklifin yasalaşması için Senatoda da kabul edilmesi gerekiyor.
Fransa Parlamentosunun 2001 yılında sözde soykırımı resmen tanıdığını beyan eden bir yasayı kabul etmesi, Paris ile Ankara arasındaki diplomatik ilişkilerde ciddi gerginlik yaratmıştı.