BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,05
ALTIN 2.831,83
HABER /  GÜNCEL

Ermeni Partriki yas ilan etti

Ermeni Patrik Mutafyan, Hırant Dink'in öldürülmesinden sonra Ermeni cemaatini yas sürecine soktu.

Abone ol Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Hırant Dink’ile aralarında sorun olmasına rağmen katilleri kınadığını belirterek Ermeni Cemaati için 15 gün yas ilan etti.

Mesrob Mutafyan düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi.

herşeyden önce eşine evlatlarına ve cemaatine ve basın çalışanlarına tüm sevenlerine tüm ülkemize baş sağlığı diliyorum. Bu olay ülkemizdeki huzur ortamını ve uluslararası ilişkilerini hedefleyen utanç verici iğrenç bir olaydır.

Agos gazetesi Genel yayın yönetmeni Hırant Dink’in görüşlerinin bazı kesimlerle görüş ayrılğı içinde olduğu herkesin malumudur. Ancak bunu biz görüşlere olan saygımız çerçevesinde değerlendirdik.Hiç kimse böylesine canice bir cinayeti haketmiyorlar. Bu cinayeti işleyenleri en ağır şekilde kınıyorum.

Yüce Allahın verdiği canı alan bir kişinin İlahi yargıda acaba ne cevap vereceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız kınadılar. Sayın Başbakan Erdoğan ile telefonla görüştüm. Ayrıca birçok siyasi parti temsilcisinden taziye mesajları alıyoruz. Bu konuya gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.Devletimin bu katili bularak adalete teslim edeceğine tüm kalbimle inanıyorum.Bu cinayet nedeniyle cemaatimin tüm kurumlarında 15 gün yas ilan ediyorum.