BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,22
ALTIN 2.995,42

Ermeni katliamının kalıntıları

Ermeni katliamının kalıntıları

Ermenilerin kars'ta yaptığı katliamlar yapılan kazı ile bir kez daha ortaya çıktı. kars'ın arpaçay ilçesine bağlı küçük çatma köyünde müze müdürlüğü ile kafkas üniversitesi (kaü) başkanlığı'nda yapılan kazıda 30'a yakın şehit iskeleti çıktı.

Ermeni katliamının kalıntıları

Ermenilerin Kars'ta yaptığı katliamlar yapılan kazı ile bir kez daha ortaya çıktı. Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Çatma köyünde Müze Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Başkanlığı'nda yapılan kazıda 30'a yakın şehit iskeleti çıktı.

Ermeni katliamının kalıntıları

Küçük Çatma köyünde 1918 yılında Ermeni Taşnak Çeteleri tarafından katledilen 183 Türk'ün bulunduğu toplu mezarda kazı yapıldı. 90 metrekarelik alanda 3 arkeolog, 3 doçent, 2 yardımcı doçent tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Ermeni katliamının kalıntıları

Arpaçay'a bağlı Küçük çatma köyünde yapılan kazıda çıkan cesetler, Ermenilerin yaptığı acımazsız katliamları gözler önüne serdi.

Ermeni katliamının kalıntıları

Yapılan kazılarda giysi, elbise parçaları, düğme, kemer ve postal bulduklarını belirten KAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Ural, "Şehit kemiklerinin bazıları ve elbise parçaları tamamen yanmış durumda. Bu da şehit edildikleri samanlıkta mutlaka ateşe verildiklerinin bir göstergesidir. Kafataslarında derin kırık ve çatlaklar var. Kazı alanının yüzde 40'ını açtık. Bu alanda 30'a yakın şehit iskeleti çıktı. Çok üst üste, yan yana, bitişik vaziyette olduğu için tek
tek sayma imkanı yok. Bazı kemikler ezilmiş durumda. Alanın yüzde 60'ını açsak bu sayı biraz daha artacak. Burada 180'in üzerinde şehit olduğu çok belirgin bir şekilde kanıtlanmış durumdadır" dedi.