BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erkekler üzülecek, çocuklar sevinecek

Olimpik halı sahanın yerine park yapan belediye şehrin her tarafını parklarla donatmakta kararlı.

Abone ol

Kırıkkale Yenimahalle'de bulunan Olimpik Halı Saha'nın yerine yapımına başlanan yeni modern park beğeni topluyor. İçerisinde çeşitli hayvan figürlerinin bulunduğu park en çok çocukları mutlu ediyor.

Büyükşehirlerde sıkça rastlanan figürlü parklar Kırıkkale'de de yerini almaya başladı. Şehrin ilk figürlü parkı olma özelliğini taşıyan Yenimahalle Parkı, yeşil alan dahil olmak üzere toplam 3 bin metrekareyi buluyor. Bu yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen parkın içerisinde son model modern korkuluklu salıncak, kaydırak, çocuk fitness salonu bulunacak.

Kırıkkale'ye örnek olacak parkın zemini diğer parklardan farklı olarak mıcır yerine kauçuk zemin kullanılacak. Şehrin ilk çocuk fitness salonunu da içerisinde barındıracak park, yeşil alan yüzölçümü olarak geniş bir alana sahip olacak.

Büyükşehirlerdeki parklardan örnek alınarak yapılan çalışmalarda park için ördek, fil, kaz gibi hayvan figürlerinin konulması planlanıyor. Tasarımı yüklenici firma tarafından yapılan park, mahallenin büyük bir ihtiyacına cevap verecek.