BIST 9.666
DOLAR 34,20
EURO 38,06
ALTIN 2.892,01

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

Erkekler ve kadınlar gerçekten birbirlerinden çok farklılar. peki, onları bizlerden farklı kılan nedir? bu farklılık sadece hayata bakışları, tepkileri, tercihleri vb. için geçerli değil. onların bedenlerindeki işleyiş de bir hayli şaşırtıcı.

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

Erkekler ve kadınlar gerçekten birbirlerinden çok farklılar. Peki, onları bizlerden farklı kılan nedir? Bu farklılık sadece hayata bakışları, tepkileri, tercihleri vb. için geçerli değil. Onların bedenlerindeki işleyiş de bir hayli şaşırtıcı.

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

NEDEN EREKSİYONLARINI KONTROL EDEMİYORLAR?

Sabahları partnerimizin ereksiyon olduğunu görür ve bunun bizden kaynaklandığını düşünüp seviniriz. Oysa uzmanlar bunu, dolu idrar torbasının baskısı ve idrar borusunun cinsel sinirleri uyarması sonucu omurilikteki gerilim refleksinin eyleme geçmesi olarak tanımlıyor. Kısaca bu durum tamamen istemsiz. Sevgilimizle birkaç kadeh içtikten sonra tutkulu bir geceye hazırlanırken partnerimizin ereksiyon olamaması hayal kırıklığı yaratabiliyor. Ürolog Prof. Dr. Emre Akkuş'a göre, alkol ereksiyonun baş düşmanlarından biri. "Biraz alkol kişiyi gevşetir, uyarılmayı artırır ama miktar arttıkça damarlarda tahribata sebep olabileceğinden ereksiyon da bundan olumsuz etkilenir ve kontrolden çıkar" diyor...

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

NEDEN TUVALETE BİZİM KADAR SIK GİTMİYORLAR?

Biz kadınlar uzun süren yolculuklarda ihtiyaç molalarını iple çekeriz. Araba yolculuklarında verilen molalarda hızla tuvaletin yolunu ararken, erkeklerin kıpırdamadan yerlerinde oturmalarına sinir olur, anlam vermekte zorlanırız. Sadece yolculukta değil; alışverişte ya da yemekteyken de sık sık tuvalet arayışına girer, hatta kadınlar tarafında biriken uzun kuyruklarda beklemek yerine erkekler tuvaletine gideriz. Zira erkekler tuvaleti genellikle daha boş ve temizdir! Peki, ama neden?
Aslında bu sorunun yanıtı çok basit: Erkeklerin mesanelerinin kadınlarınkine oranla daha büyük olması, tuvaletlerini daha uzun süre tutabilmelerini kolaylaştırıyor. Başka bir deyişle, işin sırrı; erkeklerin mesane kapasitesinin kadınlarınkinden 100-150 ml daha fazla olması.

Erkek anatomisinin bilinmeyenleri

TESTİSLERİ KÜÇÜK OLAN ERKEKLERİN VERİMLİLİĞİ DAHA MI AZDIR?

Evet! Testislerin küçük olması, genellikle düşük hormonal seviyeye işaret eder. Dr. Sylvain Mimoun'a göre; ergenlik çağından itibaren küçük testisler ya da küçük penis duygusal travmalara da neden olabiliyor. Bunu engellemek için eksiksiz bir hormonal denge programı oluşturmak büyük önem taşıyor.