BIST 9.685
DOLAR 33,91
EURO 37,60
ALTIN 2.816,91
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda flaş tahliye kararı

2. Ergenekon davasından tutuklu yargılanan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan tahliye edildi.

Abone ol

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, tahliye edildi.

İkinci Ergenekon davasında 31. duruşma tamamlandı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme 2008 yılı Eylül ayından beri tutuklu bulunan Saçan'ın tahliye gerekçesi olarak ise 'Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak' tahliye kararını verdi.

Saçan silahlı terör örgütüne üye olmak, yasak, gizli bilgileri açıklamak suçlarından tutuklu bulunuyordu.

SAVUNMASINI YAPTI

HAKİMİN TAHLİYESİNİ İSTEDİĞİ İSİMLER
Mahkeme Heyeti, diğer 44 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Ocak Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.

Bu arada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Mustafa Koç, Mustafa Özbek, Kenan Temur, Emre Baltacı, Mehmet Dalagan, Ali Oktay Şahbaz, Cihan Arık ve Ayhan Atabek'in de tahliye edilmeleri yönünde oy kullandığı görüldü.

Saçan'ın bugünkü duruşmada savunmasını tamamlamasının ardından söz alan avukatı Celal Ülgen, “Davanın başından beri Adil Serdar Saçan’ın bu davaya nasıl dahil edildiğini kendi kendimize sorduk. Adil Serdar Saçan bu davaya ancak bu kadar güzel yerleştirilebilirdi. Yerleştirenleri kutluyorum. Bu dava ile yaratılmak istenen korku imparatorluğu, büyük bir aşama kaydetmiştir. Önceki gün, Adil Bey ‘telefonlarıma kimse cevap vermiyor’ demişti. Siz de latife olarak, ‘kız kardeşim bile cevap vermiyor’ demiştiniz" dedi.

Celal Ülgen’in bu sözleri üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün de bunun latife değil gerçek olduğunu söyledi.