BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığı kirli çıkı çıktı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 29'u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davasının 208. duruşmasının görülmesine başlandı

Abone ol

Tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, kaçmayacağı konusunda mahkemeye istedikleri herşeyi teminat olarak gösterebileceğini belirterek, "100 kilo altın, dilediğiniz kadar tapu, rakamını sizin belirleyeceğiniz kadar parayı tahliye edilirsem kaçmayacağıma dair teminat gösterebilirim. Duruşmalara bir gün dahi gelmezsem bütün bunlar devlete bağış olarak kabul edilsin" dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanık gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

SANIKTAN ŞAŞIRTAN TAHLİYE TALEBİ

Talepler bölümünde konuşan tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, örgüt üyesi olduğu iddialarını asla kabul etmediğini saygın bir işadamı olduğunu belirtti. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde unutulduğu ve taksiyle cezaevine döndüğü iddialarını yineleyen Ertekin, "Hastanede yarı çıplak vaziyette unutuldum. Asla kaçmayı düşünmedim. Avukatımı aradım ardından da bir taksiye binerek cezaevine döndüm. Bunu kimseye anlatmadım. Konuyu mecliste gündeme getiren Süheyl Batum'u da tanımam. Adalet Bakanlığı'ndan müfettişler geldiğinde bilgi verdim" dedi.

Tahliye talebinde de bulunan Ertekin, kaçmayacağı konusunda mahkemeye istedikleri herşeyi teminat olarak gösterebileceğini belirterek, "100 kilo altın, dilediğiniz kadar tapu, rakamını sizin belirleyeceğiniz kadar parayı tahliye edilirsem kaçmayacağıma dair teminat gösterebilirim. Duruşmalara bir gün dahi gelmezsem bütün bunlar devlete bağış olarak kabul edilsin" dedi.

PERİNÇEK'İN TALEPLERİ

Duruşmada, söz alan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 yıl önce TBMM'ye sunduğu klasörle Susurluk ve faili meçhul cinayetleri gündeme getiren bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu belirtti. TBMM Susurluk Komisyonu'nda bilgisine başvurulan ilk kişinin kendisi olduğunu öne süren Perinçek, "İkinci olarak da eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz dinlenmiştir. Türkiye'nin önüne Gladio konusunu gtiren İşçi Partisidir. Bu davada ise gladio yok, Tayyip Erdoğan'a muhalefet edenler var. Bugün Gladio devam etmektedir ve bu dava Gladio'nun kendi muhaliflerini bastırma davasıdır" diye konuştu.

"GİZLİ TOPLANTININ TUTANAKLARI İSTENSİN"

Mahkemeden bazı talepleri olduğunu ifade eden Perinçek, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında ifade veren eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün, Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde İsrail'de MOSSAD Başkanı ve heyetiyle görüştüğü yönündeki iddialarını dile getirerek, "Bu gizli toplantının tutanaklarının Başbakanlık'tan istenmesini talep ediyorum" dedi.

"KOZİNOĞLU'NUN SAVUNMASI İSTENSİN" TALEBİ

Perinçek, Ergenekon Soruşturması kapsamında açılan Oda TV Davası'nın tutuklu sanığı iken 12 Kasım'da Silivri Cezaevi'ndeki koğuşunda rahatsızlanmasının ardından hayatını kaybeden MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun yazılı savunmasında Ergenekon dava dosyasında yer alan "Şirket ve köstebekler" adlı belgeyi Mehmet Eymür'ün bizzat hazırladığını iddia ettiğini söyleyerek, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasını ve Kaşif Kozinoğlu'nun el yazılı ve bilgisayar çıktısı savunmalarının birer örneğinin istenmesini talep etti. Perinçek ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, faili meçhuller soruşturmasında ulaşılmış belgelerin ve ifadelerin birer örneğinin istenmesini de talep etti.

Duruşma, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.