BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon duruşmasında olay

Silivri'de devam eden Ergenekon davasında olay çıktı. Danıştay saldırısı sanıkları birbirine girdibb

Abone ol

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar Alparslan Arslan ile Osman Yıldırım arasında gerginlik çıktı.

Birbirlerine küfreden sanıklardan Arslan, Yıldırım'ın üzerine yürüdü.Olayın ardından jandarma Arslan'ı mahkeme salonundan çıkarttı.

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, sanık Alparslan Arslan'ın Danıştay'a saldırı düzenleyeceğinden haberi olmadığını ileri sürerek, ''Bu bir tezgahtır. Bir oyundur. Halen de bu ülke tehlikenin eşiğindedir. Ben yokum, bu tezgahta işim olmaz'' dedi.

BU TETİKÇİ İNSANLIĞA MESAJDIR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunmasını yapan Yıldırım, davanın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan'ın duruşma salonundan çıktığında ''Allah'a küfür ettiğini, jandarmaların da buna şahit olduğunu'' öne sürdü.Yıldırım, ''Bu Allah'ın bir mucizesidir. Bu tetikçi insanlığa bir mesajdır. Bunun foyası 3.5 yıl sürdü'' diye konuştu.

Kendisinin devlete karşı olumsuz düşünceler içerisinde olamayacağını ifade eden Yıldırım, devlete saldıranlarla aynı safta bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

Yıldırım, Ankara'ya, Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırıya ilişkin kendisine oynanan oyunu öğrenmek için gittiğini savunarak, gittiklerinde Alparslan Arslan'ın Danıştay'a saldırı düzenleyeceğinden haberi olmadığını ileri sürdü. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

BU TEZGAHTA İŞİM OLMAZ

''Kim kimseden güvence almışsa, aldığı talimatlar doğrultusunda hareket ediyor. Menfaat, maddiyat bu dünyanın kirleridir. Yeter ki devlete bir şey olmasın. Devletin kaosa sürüklenmesini niçin istiyorsunuz? Bu insanların geleceğiyle niçin oynuyorsunuz? Hem de benim üzerimden yapıyorsunuz. İnsan gibi teklif edersin 'yokum' der, çıkar giderim. Ama öyle yapmıyorlar. Bu bir tezgahtır. Bir oyundur. Ülkemizin birliğine, dirliğine kastedilen bir oyundur. O zaman emellerine ulaşamamışlardır. Halen de bu ülke tehlikenin eşiğindedir. Ben yokum, bu tezgahta işim olmaz.''

Yıldırım'ın tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol hakkında ''10 bin Türkü Hristiyanlaştırdı'' şeklindeki sözleri üzerine Alparslan Arslan, oturduğu yerden Yıldırım'a küfür etti. İki sanığın birbirlerine küfürlü sözler söylemeleri üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, önce Arslan'ı uyardı, ardından da duruşma salonundan dışarı çıkarttırdı.

ARSLAN'DAN KÜRTÇE KÜFÜRLER

Alparslan Arslan'ın, jandarmalar tarafından salondan çıkarılırken de Kürtçe küfür ettiği duyuldu.