BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.833,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın yazar listesinde kimler var?

Başbakan Erdoğan sinemacılardan sonra şimdi de Türk edebiyatının yazarlarıyla buluşuyor. Peki davetli yazarlar kimler?

Abone ol
İNTERNETHABER-  Başbakan Erdoğan, sinema sanatçılarının ardından şimdi de Türk edebiyatının önemli isimleri ile "açılım"ı konuşmaya hazırlanıyor. Davetliler arasında Yaşar Kemal, Muhsin Kızılkaya, Ayşe Kulin gibi isimler de var.

Kanal24'te yayınlanan Moderatör programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan'ın yazarlarla yapacağı "açılım" toplantısı ile ilgili konuştu. 17 Nisan'da Dolmabahçe Sarayı'nda yapılacak olan toplantıya katılacak isimlerden 47'si netleşmiş durumda. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Nobel ödüllü Orhan Pamuk'u kendisinin arayacağını söyleyerek "Orhan Pamuk davetli ama henüz arayamadım" dedi. Çelik davetli olan yazarla ilgili şunları söyledi:  "Yaşar Kemal, Ayşe Kulin, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Ahmet Ümit, Ece Temelkuran, Muhsin Kızılkaya, Şule Yüksel Şenler davetli isimlerden bazıları. Davet edilen edebiyat yazarlarımızın içinde gayri müslimi de alevisi de solcusu da sağcısı da var"

KİMLER DAVETE KATILMACAYAK

Çelik'in bizzat arayıp görüştüğü fakat rahatsızlıklarından dolayı gelemeyeceklerini söyleyen yazarlar arasında ise Nevzat Köseoğlu, Çetin Altan, Mustafa Kutlu, Emine Işınsu gibi isimler yer alıyor.

YAZARLARDAN SONRA SIRADA SPORCULAR VAR

Demokratik açılım toplantıları yazarlardan sonra da devam edecek mi sorusuna cevap veren Çelik " Mayıs ayında da spor dünyamızın ileri gelenlerini davet etmeyi düşünüyoruz. Ön planda olan eski ve yeni yöneticiler, milli sporcular ...Biz sporcularla ilgili böyle bir şey planlamamıştık talep onlardan gelince biz de değerlendirdik. Bu manadaki buluşmalar devam edecektir" dedi.