BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.874,09
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın temerrüt faizi talimatı

Ardarda yaşanan intiharlar mecmlisi hardekete geçirirken Erdoğan, faizler için düşürün talimatı verdi !

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kredi kartları borçlarına uygulanan temerrüt faizinin yüzde 22'den aşağıya çekilmesini sağlamak amacıyla bir çalışma yapılmasının talimatını verdi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak olan Kredi Kartları Yasa Tasarısı'na ilişkin bilgi verdi. Şener, söz konusu düzenlemenin ilgili kuruluşların görüşleri alınarak mutabakatla hazırlandığını söyledi. Artık herkesin kendi gelirine göre kredi kartı alabileceğini dile getiren Şener, kredi sözleşmelerinin de şeffaf hale geleceğini bildirdi.

Erdoğan da kredi kartları borçlarıyla ilgili yapılan düzenlemenin önemine işaret etti. Kredi kartları borçlarına uygulanan temerrüt faizinin yüzde 22'den aşağı çekilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, faiz oranlarının daha da düşürülmesi için BDDK ve Bankalar Birliği ile çalışma yapılmasının talimatını verdi. Erdoğan, "BDDK ve Bankalar Birliği de buna olumlu yaklaşım gösterirse gereği yapılır. Bununla ilgili çalışma yapın. Hem tüketiciyi hem de bankaların haklarını koruyacak, hakkaniyete uygun bir düzenleme yapın" şeklinde konuştu.