BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın Sivas programı

Başbakan Erdoğan'ın, Pazar günü Sivas'ta toplu açılış, temel atma ve TOKİ'nin anahtar teslim törenine katılacak

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 27 Mayıs Pazar günü Sivas'ta toplu açılış, temel atma ve TOKİ'nin anahtar teslim törenine katılacağı bildirildi. Sivas Valiliğinden açıklanan programa göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda TOKİ'nin yapımı tamamlanan merkez 1. bölgede 297 konut, merkez 2. bölgede 594 konut ile Kılavuz'da 396 konutun anahtar teslimini yapacak.

Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin programı kapsamında 24 derslikli 2 ilköğretim okulu ve sağlık ocağının da anahtar teslim törenine de katılacak.

AÇILIŞLAR

Başbakan Erdoğan'ın açılışını yapacağı bildirilen Toplu Taşım Merkezi, belediye bünyesindeki otobüs, trafik, terminal, ulaştırma müdürlüğünün aynı merkezde toplanmasıyla oluştu. Sivas Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan merkez için 550 bin YTL harcama yapıldığı belirtildi. Açılışı yapılacak Paşabahçe Mesire Alanı ise aynı anda 3 bin 500 kişiye hizmet verecek şekilde ve 2 etap halinde planlandı.

Başbakan Erddğan'ın açılışını yapacağı, bin 450 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki Bağdat Caddesi, Sivas Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında 1 milyon 200 bin YTL'ye mal edildi. Başbakan Erdoğan ayrıca, ayrıca devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan Lütfi Abay İlköğretim Okulunu, şehrin ilk ve tek spor lisesi olan Ahmet Ayık Spor Lisesi ile Sağlık Ocağı bulunmayan Yıldız Beldesinde yapılan 3 katlı modern sağlık ocağının açılışını da yapacak.

Açılışı yapılacak yerler arasında bulunan Merkez Arkeoloji Müzesi'nin, hizmete sunulduğunda Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olacağı belirtildi. Erdoğan, İl Özel İdaresi Spor Kompleksi ve Çevre Düzenlemesinin ve Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuvarı'nın da açılışını yapacak.

TEMEL ATMALAR

Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılacak olan Belediye Atık Su Arıtma Tesisi'nin ise dış kredi sağlanarak yaptırılacağı ve 24 Mayıs 2009'da bitmesinin planladığı kaydedildi. Başbakan Erdoğan ayrıca Akıncılar ilçesi Hükümet Konağı ve Yıldızeli Devlet Hastanesi ek binasının temel atma törenine de katılacak.