BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,99
ALTIN 2.896,30
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın seçim takvimi

Muhalefet ısrarla erken seçim istiyor. Erdoğan grup toplantısımda seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkedeki güven ve istikrar ortamının Türkiye'yi bugünlere taşıdığını, yarınlara da taşıyacağını ifade ederek, ''Bu gerçekten rahatsız olanlar, ekonomiye kararsız bir yön çizerek istikrarı hedef almaktadırlar. Biz, bu oyuna hiçbir zaman gelmedik, gelmeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarda bulundukları 3.5 yılda yaşanan krizlerin millette açtığı yaralarını, tedavi ettiklerini söyledi.

Ekonomide köklü yapısal değişiklik yaptıklarını belirten Erdoğan, bugün Türkiye ekonomisinin çok daha güçlü, sağlam, sağlıklı bir temel üzerinde yoluna devam ettiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye ekonomide bu atılımı nasıl gerçekleştirmiştir, sürprizlerle umutların tükendiği Türkiye, bugün nasıl olmuş da dünyanın güçlenen ekonomileri arasında yerini almıştır?'' sorusunun, bugün en can alıcı, kritik soru olduğunu söyledi. Çok farklı yorumlar yapılabileceğini ve buna saygı duyacaklarını kaydeden Erdoğan, bu yorumların bazılarının isabetli, bazılarının ise isabetsiz çıktığını bildirdi. Erdoğan, böyle yorumlar yapılıyor diye izledikleri yoldan vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, mali disiplinden taviz veremeyeceklerini ifade ederek, Türkiye'nin dış politikasıyla, güvenliğiyle, demokratikleşme ve insan hakları alanındaki atılımlarıyla, AB üyeliğine çok yaklaşmasıyla, hoşgörü, diyalog ve uzlaşma ortamıyla ekonomide bugünkü seviyeyi yakalayabildiğini; seviyenin, bundan sonra artarak devam edeceğini bildirdi.

Erdoğan, ihracattaki artışın demokratikleşmeden soyutlanamayacağını; üretimdeki, uluslararası yatırımlardaki artışın, toplumun geleceğe iyimser bakmasından, umut dolu olmasından ayrı değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

TÜRKİYE'YE DUYULAN GÜVEN

''3.5 yılda istikrar sağlanmamış olsaydı, piyasalar bu hükümete güven duymasaydı, eğer bizim politikalarımıza, kararlılığımıza yönelik şüpheleri olsaydı, Türkiye ekonomisi bu başarılara imza atamaz, bu tarihi rekorları elde edemezdi'' diyen Erdoğan, son birkaç haftadır meydana gelen dalgalanmaların, bazılarını mutlu ettiğini ve oralardan bir şeyler çıkarmanın gayreti içine girdiklerini söyledi. Olaya 3 Kasım 2002'den itibaren bakılması gerektiğini, dalgalı kur uygulanması yaptıkları piyasalara müdahalede aceleci davranmadıklarını dile getiren Erdoğan, böyle yürüdükleri için oluşan istikrar ve güven ortamının, aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Ülkemizdeki huzur, güven, diyalog ortamı, demokratikleşme çabaları, her şeyin ötesinde güven ve istikrar ortamı Türkiye'yi bugünlere taşımıştır, yarınlara da taşıyacaktır'' dedi. Erdoğan, ''Bunu bilenler, bu gerçeğin farkında olanlar, bu gerçekten rahatsız olanlar, ekonomiye kararsız bir yön çizerek istikrarı hedef  almaktadırlar. Biz, bu oyuna hiçbir gelmedik, gelmeyeceğiz'' diye konuştu.

''Bunu lütfen iyi kaydedin; AK Parti iktidarı olarak, bizden erken Seçim kararı bekleyenler boşuna heveslenmesinler'' diyen Erdoğan'ı, partililer, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganı atarak, uzun süre ayakta alkışladı.

''SEÇİM 5 YILDA BİR YAPILIR''

Başbakan Erdoğan, konuşmasını, ''Türkiye'nin erken seçim derdi yoktur. Bu ülkede erken seçim talebinde bulunanlar, geçmiş alışkanlıklarının yeniden tezahürünü istiyorlar'' diye sürdürdü. ''Biz, o alışkanlıkların aktörü değiliz, hiçbir zaman da o alışkanlıkların aktörü olmadık. Biz istikrar ve güven istiyoruz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Onun için de Anayasanın tayin ettiği seçim zamanı bellidir ve bu, Anayasa ile teminat altına alınmıştır. 'Efendim daha önce bu yapıldı, erkene alındı...' Başkaları öyle yaptı diye, onların başarısızlıkları, beceriksizlikleri bize örnek olamaz. Ama niye öyle diyorsunuz. Zaman zaman ezber bozmak gerekmez mi, bazılarının niyetlerini geri çevirmek olmaz mı? Biz o noktada böyle bir ezber bozma yanlışına düşmeyiz. Ezber bozmanın nerede, nasıl olması, hangi konuda olması gerektiğini de gayet iyi biliriz.

Türkiye'de seçim 5 yılda bir yapılır. Şu anda da iktidarımızın herhangi bir sıkıntısı yoktur. Bu noktada samimi olanlar, lütfen Parlamentonun çalışmalarına, komisyonlardaki çalışmalara katkıda bulunsunlar. Komisyonlardaki çalışmaları engellemek için, oralarda roman, hikaye okuma gayreti içine girmesinler. Ne gibi katkıları olacak, onu söylesinler. Bu katkılarıyla bu ülkede, daha hızlı üretim,yatırım, istihdam... Buna yardımcı olsunlar. Ondan sonra da bunu gittikleri her yerde övüne övüne anlatsınlar. Ama bir taraftan engelleyeceksin, öbür taraftan da övüneceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.''