BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın ruh sağlığından endişeliyim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'dan Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak sözler.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "Başbakan'ın ruh sağlığı konusunda bir hekim olarak endişeliyim" dedi.

Antalya'da Taksim Gezi Parkı'na destek eylemi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kuranları ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, çok özel bir devrim yaşandığını söyledi.

"HİÇ AKILLANMADI"

salsa.jpg

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar Antalya’da yapılan salsa dansıyla protesto edildi. Başkan Akaydın, Latin dansları yapan grubun danslarını izledi. Başkan Akaydın, bir dansçının daveti üzerine salsa dansı yaptı.

Erdoğan'ın gösteri ve eylemlere karşı duruşunu eleştiren Başkan Akaydın, "Sayın Başbakan bugüne kadar hiç akıllanmadı. Bugünden sonra da hiç akıllanacak gibi gözükmüyor. Ben sayın Başbakan'ın ruh sağlığı konusunda bir hekim olarak endişeliyim. Zannediyorum hiçbir şekilde ders alacak gibi gözükmüyor" dedi.

"BAŞBAKAN ÜLKEYİ BÖLME YANLIŞI İÇİNDE"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Demokrasi sadece sandıkta oy verenlerin bir kenara çekilip beklediği rejim değildir" söyleminde bulunduğunu hatırlatan Başkan Akaydın, "Demokraside herkes oyunu verdikten sonra da eylemini yapar, tepkisini koyar. Bir Başbakan gerçekten demokratsa buna da sevecen bakmalı, saygı göstermeli. Maalesef Türkiye'yi iki kutba bölme gibi bir yanlışın içinde. Halbuki burada görülen kitlede kutuplaşma yok. Çok farklı görüşlerden insanlar var ama kutuplaşma yok, ötekileştirme yok. Saygı var insana. Sayın Başbakan da bu tür erdemlerden hiç nasibini almamış" diye konuştu.

Ortaya konulan tepkinin yeni yetişen genç kuşak adına çok umut verici bir tarafı olduğunu söyleyen Akaydın, "Burada siyasi örgütlenme yok. Siyasi bir yol gösterici yok. Tamamen insanlık değerleri, demokrasi ve çevre değerleri üzerinde, hangi farklı gruptan olursa olsun hepsi burada kilitlenmiş bir eylem grubu var. Ben saygıyla karşılıyorum. Bütün siyasetçilerin de saygıyla karşılaması gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yaşananları 'bütün dünyaya yayılan çok özel bir devrimin işareti' olarak yorumladığını vurgulayan Başkan Akaydın, "Bizim kuşak 68 kuşağı, o zaman farklı bir devrim tipi vardı. Bu dijital devrim ve de büyük ölçüde şiddete kaçmayan bir devrim. Zaten şiddete yönlendiren provokatörler çıkarsa gençlik grubunun buna müsaade edeceğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.