CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 1973 yılında mezun olduğu ve çok sayıda siyasetçinin de yetiştiği İstanbul İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor.
Abone olBir süre önce yıkılan okulun temeli dün dualar eşliğinde atıldı. 2 katı bodrum olmak üzere toplam 5 katlı okulun inşaatını Zeytinburnu’nda yapıldıktan sonra silueti nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tepkisini çeken Onaltı Dokuz’un müteahhiti Mesut Toprak yapacak.
TÜRKİYE'YE MODEL OLDU
Okulun temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde geçirdiği 7 yıllık öğrencilik hayatının bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini, giriş imtihanını kazandığı günün coşkusunu bugün gibi hissettiğini söyleyip “Birinci sınıfta Emin Saraç Hocamızın ders anlatma üslubunu, edebini ve bize verdikleri motivasyonu an be an yaşıyorum” dedi.
Topbaş, şöyle devam etti: “Bu okuldan Sayın Cumhurbaşkanımız gibi dünya lideri, başbakanlar, bakanlar, belediye başkanları ve üst düzey yetkililer yetişti. Türkiye’ye bir model teşkil etti. Nasıl bir tedrisat ki böyle insanlar yetişiyor diye ilmi çalışmalara konu olacak şekle geldi. Türkiye yeniden şekilleniyorsa temelleri burada atıldı.”
BİR YIL SONRA BİTECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu okulun yeniden yapılması sürecinde bize bir vazife verdi. ‘Sen de takip et, bana bilgi ver’ dediler. Ben de o sebeple 3 yıla yakındır, Sayın Kaymakamımızın koordinasyonunda, Başkanlarımızın, Mezunlar Derneğimizin, Okul Aile Birliğimizin ve ilgili tüm birimlerin katılımıyla yaptığımız toplantılara iştirak ettim.
Hem Cumhurbaşkanımız hem Büyükşehir Belediye Başkanımız buralarda kimsenin hakkının gasp edilmeyeceği, herkesin helalliğinin alınarak ilerletileceği bir süreç olmasında hassasiyet gösterdiler. Cumhuriyet tarihimize damgasını vurmuş nice okullar var. İstanbul İmam Hatip Lisesi, bu okulların öncüsü olmasıyla da özellik arz eden bir okul. Şimdi işte o markasına, seçkinliğine yakışır fiziki imkanı kazanmış olacak. İnşallah Mesut bey burayı, söz verdiği gibi önümüzdeki Ramazana yetiştirecek” diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınıf arkadaşlarından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da okulun hatıralarında çok farklı bir yeri olduğunu söyledi.
BELEDİYE VE İLİM YAYMA VAKFI ARSA TAKASI YAPTI
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında İBB Meclis kararıyla okulu büyütmek için imar planı değişikliği yapmış, geçtiğimiz temmuzda da, İBB Meclisi, İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin bina ve bahçe kullanımı açısından ihtiyaca cevap veremediği gerekçesiyle, öğrencilerin sosyal kültürel, spor gibi aktivitelerde bulunabilmesine imkan sağlayacak büyük bir takasa imza atmıştı.
İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçen kararla önce, Başakşehir’de bulunan toplam 16 bin 692 metrekare büyüklüğündeki iki arsasını, mülkiyeti İlim Yayma Vakfı’na ait, üzerinde İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu Fatih’teki 5 bin 124 metrekare büyüklüğündeki arsa ile, “Değer esasına göre” takas etmişti. Bir gün önce alınan kararın hemen hemen ertesinde de İBB Meclisi, oy çokluğuyla Astray Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm AŞ.’nin sahibi Mesut Toprak’la protokol yetkisi vermişti. Topbaş ve Toprak’ın yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında imzalanan protokol kapsamında Mesut Toprak, yıkılıp yeniden inşa edilecek İmam Hatip Lisesi’ni bağış yoluyla bila bedel yapacak.