BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın GATA'ya olan kızgınlığı geçti

GATA'daki mezuniyet töreninde birçok ilk yaşandı. Başbakan'ın yıllardan sonra ilk kez katıldığı törende Ürdünlü bir anne de zılgıt çekti

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007'den bu yana katılmadığı GATA Mezuniyet Töreni'nde 4 yıllık aranın ardından ilk kez hazır bulundu.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tören sırasında keyfi yerinde olduğu gözlenen Erdoğan'ın katılımının Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesinin ardından olması da dikkatlerden kaçmadı.

EMİNE ERDOĞAN GATA'YA ALINMAMIŞTI

Erdoğan'ın GATA Mezuniyet Töreni'ne katılmama nedeni ise eşi Emine Erdoğan'ın 2007'de GATA'ya 'türbanlı' olduğu gerekçesiyle alınmamış olması gösteriliyordu.  

Emine Erdoğan, 2007 yılında sanatçı Nejat Uygur'u ziyaret etmek için GATA'ya gitmişti. Ancak, türbanlı olduğu gerekçesiyle alınmamıştı. 

Erdoğan, daha sonra eşinin başına geleni şu sözlerle anlatmıştı:

"Nejat Uygur'un hanımı arıyor ve 'Ne olur sizinle dışarıda buluşsak, buraya gelmeseniz. Çünkü yetkililer 'sıkıntı doğabilir, gelmemesi isabetli olur" diyor. Bunu en üst düzeyde gündeme getirdim. 'Nedir bu? Ne yaptıklarının farkında mısınız?' diye sordum.

ARTIK SÖYLEMEK ZORUNDAYIM

Bunu artık söylemek zorunda kaldım. Bugüne kadar söylemedim, bazı gazeteler yazdı. Benzeri olaylar bu ülkede yaşandı. Peki bunun yapılmasına müsaade eden irade dürüst davrandı diyebilir miyiz, özgürlükçü diyebilir miyiz? Bu sıkıntılar hala var. Sizin Cumhurbaşkanı, Başbakan olmanız vesaire... Burada bir gerilim var. Köşe yazarları bunları yazıyor. Yazıyorsun da bazı gerçekleri gör. Kimlere bu ülkede ne tür uygulamaların olduğunu gör."

TÖRENDE NELER YAŞANDI?

GATA Spor Salonu'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile kuvvet komutanları katıldı.

Törende konuşmaların ardından ''Hekim Andı'' okutuldu. Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Adem Ayhan da mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ve diğer mezunlara diplomaları verildi.

2.20110829173456.jpg

ÜRDÜNLÜ ANNEDEN ZILGIT

Dönem birincisi Ayhan, diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden alırken, ikinci Yavuz Çakır'a TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve üçüncü Kadir Küçük'e de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diplomalarını verdi.

Törende, Azerbaycan'dan 2, Afganistan ve Ürdün'den birer misafir öğrenci de diplomalarını alırken Ürdünlü öğrencinin diplomasını aldığı sırada, misafir locasında bulunan annesinin zılgıt çekmesi tebessümle karşılandı.