BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın eşsiz köşk çözümü

"Eşimin başını açmam" diyen Erdoğan'ın "Biz bu yolda Anayasa ne emrediyorsa yaparız" sözü ne anlama geliyor.

Abone ol

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Eski komutanlardan Tuncer Kılıç'ın "Eşinin başını açsın köşke çıksın" yolundaki sözleri ile siyasette yeni bir tartışma başladı.

Bu sözlere Başbakan net ve kesin bir dille cevap verdi; "Biz bu yola eşimle birlikte girdik. Eşimin başını açmak mı, Allah göstermesin... Ama biz bu yolda Anayasa ve yasalar ne emrediyorsa onu yaparız."

İşte bu sözler Erdoğan'ın köşk yolunda izlediği strateji konusunda bilgiler verdi.

Erdoğan'ın "biz bu yola eşimle birlikte girdik" sözünde önemli bir mesaj saklı. Vatan yazarı Ruhat Mengi'ye göre Erdoğan, bu sözü ile siyaseti kastediyor ve türbanın da burada önem taşıdığı mesajını veriyor. Yani bu yolda türban davası da var.

EŞİM OLMADAN DA "EVET"

Erdoğan'ın bu sözleri aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı konusunda kararlı olduğunun işaretini veriyor. "Biz bu yolda Anayasa ve yasalar ne emrediyorsa yaparız" sözü de bunun göstergesi olarak niteleniyor.

Siyaset kulislerinde konuşulan Erdoğan'ın bu niyeti ve köşk stratejisi... Aslında strateji yeni değil, Başbakanlık makamında uyguladığının aynısı. Erdoğan, Başbakanlık konutuna taşınmayarak, Emine Hanım'ın türbanının kamusal alanda çıkaracağı krizi önlemişti.

Şimdi aynı taktiği Çankaya Köşkü için uygulayacak. Yani Köşke eşi olmadan çıkacak. Yine Başbakanlıkta olduğu gibi bu kez de evini Çankaya'ya taşımayacak. Dolayısıyla kamusal alan sayılan Köşkte Emine Hanım krizi yaşanmayacak. Bu da Erdoğan'ın Köşk yolunda önüne çıkan kamusal alan engelini kazasız belasız aşmasını sağlayacak.//