BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın eskilerine nur yağdı

İstanbul'daki bir kermeste Başbakan'ın eski eşyaları açık artırmayla satıldı. Ayakkabısı bin 500, dolmakalemi 30 bin YTL'ye alıcı buldu.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen kermeste Başbakan'ın bazı şahsi eşyaları açık artırmayla satıldı. Satıştan toplam 150 bin YTL gelir elde edildi.

Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) Selimiye Mahallesi'ndeki lojistik merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Devlet Bakanı Güldal Akşit tarafından hizmete açıldı. Kermesin en çok ilgi gören bölümü TOGEM'e katkı sağlamak için Erdoğan ailesi tarafından bağışlanan, Başbakan Erdoğan'ın bazı şahsi eşyalarının açık artırma ile satıldığı bölüm oldu.

KALEMİ 30 BİN YTL
Müzayededeki ilk satılan ürün Erdoğan'ın dolma kalemiydi. 15 bin YTL'den satışa sunulan kalem, kısa sürede 30 bin YTL'ye alıcı buldu. Kalemi, işadamı Aydın Süzer satın aldı. Açık artırımanın en cömert alıcısı ile işadamı Hüseyin Akar oldu. Bin 500 YTL vererek Başbakan'ın deri ayakkabılarını satın alan Akar, daha sonra da3 bin 500 YTL'ye kadife pantolonun sahibi oldu. Sirkeci Doğubank'ta beyaz eşya ticareti yapan Akar, son olarak 16 bin YTL'ye aldığı Başbakan'ın yağlıboya tablosunu ise AKP Üsküdar İlçe Teşkilatı'na hediye etti. Başbakan'ın hesap makinesini 10 bin YTL veren Murat Aydın, kabanını 15 bin YTL Aysel Toprak, bir başka kara kalem çalışması portre tablosunu ise 6 bin YTL ye İlknur Demir satın aldı. Bu arada açık artırmada bütün ürünlerin satışına katılan ve fiyatların artırılmasını sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ise 10 bin YTL'ye Başbakan'ın tablosunu satın aldı. Kermeste Başbakan'ın eşyaları toplam 150 bin YTL'ye satıldı.

Haber: Gülcan Demirci

Kaynak: