BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın davalık ziyareti

Şanlıurfa'da, Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında bir hastanın ölmesi üzerine açılan dava sürüyor.

Abone ol

Şanlıurfa'da bir kadının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında eşinin diyaliz merkezine gidişini geciktirerek ölümüne neden olduğu iddiasıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü aleyhine açtığı, maddi ve manevi tazminat davasına devam edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün tüzel kişiliği bulunmadığı için Şanlıurfa Valiliği aleyhine açılan ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada davacı Nihal Hiçdurmaz, kızı Zuhal ve avukatı Şengül Güzel ile davalı vekilleri hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından söz alan avukat Güzel, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 14 Mayıs 2005'te Şanlıurfa'da gerçekleştirilen, ''I. GAP İş ve Yatırım Forumu''nda, kent merkezindeki güzergahların kapalı olduğunu ve bu nedenle diyaliz merkezine götürülen böbrek hastası müvekkilinin eşi inşaat mühendisi Mehmet Sait Hiçdurmaz'ın, fenalaşarak öldüğünü öne sürdü.

Olay günü Hiçdurmaz'ın kızı Zuhal'in de babasıyla birlikte olduğunu belirten Güçel, kızın tanık olarak dinlenmesini ve bunun için kendilerine ek süre verilmesini talep etti.

Ayrıca Karayolları Trafik Kanunu'na göre, polis ekiplerinin hasta hayatını tehlikeye atmaması gerektiğini savunan Güzel, memurların olay günü görevlerini yerine getirmediğini, bu nedenle müvekkilinin ve ailesinin mağdur olduğunu savundu.

Bunun üzerine Zuhal Hiçdurmaz'ın tanıklığını kabul eden Hakim Ali Fuat Arslan, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihal Hiçdurmaz, son zamanlarda davadan çekilmeleri yönünde bazı gelişmeler yaşandığını belirterek, ''Hiçbir şey beni davamdan vazgeçiremez'' dedi.

Mahkeme heyetinin duruşmayı bir kez daha ertelediğini, ancak olay günü yaşananların açık ve ortada olduğunu ifade eden Hiçdurmaz, ''Bu acı olayın bir daha yaşanmaması için sonuna kadar savaşacağım. Siz de takip ediyorsunuz bazı gelişmeler yaşanıyor. Fakat inanın bu yaşananlar beni tetikliyor ve biraz daha kamçılıyor. Hiç bir şey beni davamdan vazgeçiremez'' diye konuştu.

Hiçdurmaz, davadan bir tazminat beklentisi olmadığını ve aslında 1 YKr'lik sembolik bir dava açmak istediğini, fakat bunun kabul edilmediğini vurguladı.
Olay günü babasıyla birlikte olan Zuhal Hiçdurmaz ise yaşananların kendisini bir hayli üzdüğünü belirterek, ''Bildiğim her şeyi bir daha ki duruşma anlatacağım. Şimdi konuşacak durumda değilim'' şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şanlıurfa'da 14 Mayıs 2005'te düzenlenen, ''I. GAP İş ve Yatırım Forumu''na katılmak üzere kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiği güzergahların kapalı oluşu nedeniyle, böbrek hastası olan eşinin, diyaliz merkezine, görevli polislerin izin vermemesi nedeniyle ulaştıramadıkları için öldüğünü ileri süren Nihal Hiçdurmaz, avukatı aracılığıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü aleyhine dava açmıştı.