Başbakan Erdoğan'ın damadı ve Sabah yazarı Berat Albayrak bugünkü yazısında Twitter yasağına tam destek verdi, eleştirileri yanıtladı...
Abone olİNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın damadı ve Çalık Holding'in eski Genel Müdürü Berat Albayrak Sabah sindeki köşesinde Twitter yasağını yorumladı.
Sosyal medyaya getirlen yasakların ülke ekonomisnde esaslı sorunlara yol açacağı yorumlarını köşesini taşıyan Berak Albayrak, bu yorumların gerçeği ifade etmediğini iddia etti. Twitter yasağına tam destek veren Albayrak, dünyada benzer çok sayıda örnek olduğunu savunurken eleştirileri "seçim sürecini etkilemeye matuf yapılan canhıraş son manipülasyonlar" şeklinde yorumladı. Yasağın ekonomik istikrara zarar vermeyeceğini yazan Albayrak tepkilerin "bilinçsiz bir cehalet" sonucu yapıldığını yazdı.
İşte Berak Albayrak'ın yazısındaki ilgili bölüm:
Ülkemizde daha yakın dönemde Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret videosuyla ilgili YouTube'a dair yaşanan süreç hepimizin gözü önünde cereyan etti. Ana muhalefet liderinin bile Facebook'a kapatma davası açtığına şahit olduk. Kusura bakmayın ama yabancı bir şirket Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasalarına ve kararlarına uymaz ve "sizi tanımıyorum" derse o zaman yargı, hukuk ve devlet devreye girer ve kendi yasal sınırları içinde gereğini uygular. Tıpkı benzer durumlarda hem Türkiye hem de diğer ülkelerin birçok kez yaptığı gibi.
Doğudan Batıya, Amerika'dan Çin'e dünyadaki birçok ülke, kendi hukuk normları çerçevesinde benzer meselelere türlü türlü yaklaşımlar sergilerken, ekonomilerini de sağlam bir şekilde büyütmeye devam ediyorlar. Bunu ekonomik gelişmeyle ilişkilendirmek zorlama bir çabadan öteye gidemiyor. Ekonomik algıyı basit bir sosyal medya manipülasyonu üzerinden tarumar etmeye ve bilinçsiz bir cehaletle yönlendirmeye çalışmak nasıl adlandırılabilir? Herhalde birileri ekonomik bir mesajlaşma yolu takip ediyor. Ama her zamanki gibi başarısız olmaya mahkûmlar.
Elbette işin bir de şu ayağına değinmemek olmaz. Nitekim kaç yıldır maliye ile görüşmelerinin devam ettiğini duyduğumuz, ülkemizde ciddi miktarda reklam geliri elde eden bu sosyal medya şirketlerinin gelirlerinin vergilendirilmesi hususu var... Bu vesile ile sormak gerek, sahiden ne oldu o konu?