BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.446,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın adayı kılpayı

AK Parti’nin Ankara Kongresi’nde Erdoğan’ın "tek aday" talimatına karşın üç aday çıktı.

Abone ol

Erdoğan"ın adayı mevcut İl Başkanı Nurettin Akman ise seçimi 20 oy farkla kıl payı kazanabildi.

Akman"ın karşısına aday olarak çıkan Mamak eski İlçe Başkanı Avukat Ercan Kınacı, "Parti büyüklerimiz de bulundukları yerlere aynı mücadeleyle geldiler, anlayış göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Kongrelerin tek adaylı olmasını isteyen Erdoğan, Ankara"da da "Akman ile yola devam" dedi. Erdoğan, Kınacı"nın adaylığının önünü kesmek için milletvekili ve ilçe başkanlarını çağırıp görüşürken, Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı ve genel merkez yöneticileri de Akman için devreye girerek yoğun kulis yürüttü. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi üç büyük kentte yönetim değişikliği istemediği belirtilen Erdoğan"ın, Akman için ısrarının altında, MKYK üyeliğinin de etkili olduğu öne sürüldü. AKP kulislerinde, Erdoğan"ın, "MKYK üyemizin kongre kaybedip değişmesi doğru olmaz" dediği konuşuldu.

Kınacı"yı genel merkeze çağıran parti yönetimi çekilmesini istedi. Sabahlara kadar süren pazarlıklarda Kınacı"nın çekilmemesi üzerine "ortak liste" öneren parti yönetimi, Erdoğan"ın "tek liste" talimatı nedeniyle ortaya çıkan krizi önleyebilmek için pazarlıkları dünkü kongrede akşam saatlerine kadar sürdürdüler, ancak yürütülen yoğun kulisten bir sonuç alamadılar.

Atatürk Kapalı Spor Salonu"ndaki kongrede, Akman"ın karşısına Kınacı ile birlikte Haymana eski İl Genel Meclisi Üyesi Halil İbrahim Aysu da aday olarak çıktı. Akşam saatlerinde başlayan oylama geç saatlere kadar sürdü. 636 delegenin oy kullandığı seçimlerde adaylardan Nurettin Akman 321, Ercan Kınacı 301, Halil İbrahim Aysu 5 oy alırken, 9 oy ise geçersiz sayıldı.