BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı yine kızdıracaklar

Karikatürlere çok kızan Başbakan'ı kızdıracak iki karikatür daha yayınlandı.

Abone ol

Karikatürlere çok kızan ancak mahkemelerden umduğu sonuçları alamayan Başbakan'ı kızdıracak iki karikatür daha yayınlandı. Üstelik DYP'nin dergisinde.

Karikatür ve karikatüristlerle yıldızı barışmayan Başbakan Erdoğan’a karikatürlü muhalefet başlatıldı. DYP, Erdoğan’ın Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel’e sarfettiği "ulan" sözünü karikatüre taşıdı.

Partinin yayın hayatına yeni başlayan "Doğruyol" adlı yayın organında Erdoğan’ın sözleri "Millete hakaret eden devlete talip olamaz" diye eleştirilirken, bir de karikatüre yer verildi.

Başbakan Erdoğan’ın "ceketi kolunda, eli tesbihli" bir şekilde gece nara atarken işlendiği karikatürde, şöyle denildi: "Heeeyyttt!... Ulaaaaan!... İşçiyi, memuru, çiftçiyi bitiren beeenn!... Emekliyi ağlatan beeen!... Küçük esnafı bitiren beeeen!... Var mı bana yan bakaan ulaaaan!...."

İkinci bir çizimde ise AKP Bursa Milletvekili Turhan Çömez’in mektup göndererek Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın istifasını işlemesine gönderme yapıldı.

Erdoğan-Unakıtan ve Çömez’in tasvir edildiği çizimde "Kemal Abim hakkında yazdıklarını çömezliğine sayıyorum... Bir daha olmasın" denildi.