BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı öldüreceklerdi

Başbakan Erdoğan ve danışmanı Zapsu'ya saldırı hazırlığı yapan çetenin 11 elemanı yakalandı.

Abone ol

Ankara'da üç eve baskın düzenleyen Terörle Mücadele ekipleri, Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi'nde görevli bir yüzbaşı bir Astsubay ile iki pilot ve bir emekli binbaşının da aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Çete başının kod adı "Hakim"

Ankara polisine e-mail'le gelen ihbar üzerine başlatılan operasyonda bir emekli binbaşı, bir yüzbaşı ve bir astsubayın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Baskında Erdoğan'ın evinin krokileri ele geçirildi.


Ankara'daki müthiş operasyonla çökertilen suikast çetesinin hücre evleri ile bazı işyerlerinde yapılan aramalarda ilginç bilgilere ulaşıldı.Çete üyelerinin Başbakan Erdoğan'ın Ankara Subayevleri'indeki konutu ile danışmanı Cüneyd Zapsu'nun ortakları arasında olduğu BİM marketlerini izlemeye aldığı ve kroki hazırladığı ortaya çıktı.



Danıştay baskınıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, dün Eryaman'da bir dizi operasyonla çete olduğu tahmin edilen bir oluşumu ortaya çıkardı. Aralarında bir emekli binbaşı, bir yüzbaşı ve bir astsubayın da bulunduğu 9 kişiyi gözaltına alan polis, evlerde yapılan aramalarda çok miktarda patlayıcı ve silah ele geçirdi. 2 astsubayın da operasyon kapsamında arandığı bildirildi.

İsim ve adresler verdi
Polis önceki gece gelen bir elektronik posta mesajı üzerine harekete geçti. Danıştay baskınıyla ilgili bilgi verebileceğini belirten ve adı gizli tutulan bir kişi, ihbar mesajında kendisinin de bir dönem içinde yer aldığı bir oluşumla ilgili bazı isim ve adresler verdi.
Bunun üzerine polis, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı'nın talimatıyla Eryaman'da bir eve baskın yaptı.
Evde toplantı halinde bulunan üç kişinin, mesajda adı geçen kişiler olduğunun görülmesi üzerine polis, Etimesgut'ta bazı evlere de seri operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında polis, bir askeri lojmanda ikamet eden şüpheli kişiyi de gözaltına alabilmek için harekete geçti. Ancak, savcılık kararına karşın lojmana giremeyen polis, şüpheliyi gözaltına alamadı.

Glock'lar bulundu
Arama yapılan evlerde C-4 tipi plastik patlayıcıdan hazırlanan ve kullanıma hazır bomba düzenekleri, saatleri kurulu durumda patlayıcılar, lav silahları ve aralarında Glock'larında bulunduğu tabancalar ele geçirildi. Patlayıcıların 4'ünün kullanıma hazır olduğu anlaşılırken, ele geçirilen malzemelerle 80 dolayında patlayıcı hazırlandığı belirtildi.
Aralarında askeri görevlilerin de bulunduğu şüphelilerin kendilerine "Atabeyler Gerilla Grubu" adını verdikleri ve oluşuma ait bir bayrak hazırladıkları iddia edildi. Türkiye haritası üzerine bindirilmiş Türk bayrağı ve ondan çıkan oklarla tarihteki 16 Türk cumhuriyetinin bayraklarının flamada yer aldığı öğrenildi.
Söz konusu oluşumun, daha önce Küre operasyonunda ortaya çıkan grubun yaptığı gibi bazı kişilere yönelik istihbarat ve keşif çalışmaları yaptığı öne sürüldü. Evlerde çıkan dokümanlarda, özellikle Güneydoğu ve Doğu kökenli milletvekilleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'ya yönelik istihbarat çalışmaları yapıldığına ilişkin belgeler bulunduğu iddia edildi.
Operasyondan sonra bazı askerler Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı. Daha sonra Murat E. adlı yüzbaşıyla Erkut T. adlı astsubay, askeri soruşturma yapılması amacıyla askeri görevlilere teslim edildi.

"Sauna'ya benziyor"
Belgelerden, grubun yemin metni de çıktı. Baskında el konulan bir ajandanın 19 ve 20 Şubat tarihli sayfalarında, Erdoğan'ın evinin yer aldığı bölgenin ayrıntılı krokileri ele geçirildi. Bazı Yargıtay üyelerinin evlerine ilişkin krokilerin de bulunduğu öne sürüldü.
AA'nın haberine göre emniyet yetkilileri, operasyonun Danıştay'a düzenlenen silahlı baskınla ilgili olmadığını, ancak soruşturmanın Danıştay dahil çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti. Milliyet'e bilgi veren bir emniyet yetkilisi de yeni grubun Sauna çetesine benzer bir yapı olduğunu kaydetti. Gözaltına alınan bir TSK mensubunun daha önce Sauna çetesinde ele geçirilen özel etüt çalışmalarında imzası bulunan isim olduğu öne sürüldü. Ankara'daki operasyon, devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı tarafından da abonelerine duyuruldu.

İşte yemin metni
"Biz Atabeyler Gerilla Grubu mensubu olarak, her zaman ve her şart altında vatanımıza ve milletimize bağlı kalacağımıza, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını sonuna kadar savunacağımıza ve bize emanet edilen şanlı bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza namusumuz ve şerefimiz üzerine ant içeriz."

Kaynak: