BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı kızdıran TSK sorusu

Yabancı gazeteciler Erdoğan'ı kızdıran sorular yönelttiler. Soru Genelkurmay ile ilgiliydi ve yanıt keskindi;

Abone ol

Uluslararası Basın Enstitüsü Kongresi'nde kapanış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan daha sonra yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ı kızdıran ilk soru Genelkurmay ile ilgili oldu.

Neue Zürcher Zeitung Genel Yayın Yönetmeni Marcus Spillmann,
''Konuşmanızda ordunun rolüne değinmediniz. Neredeyse tek kelime bile etmediniz. Neden?'' sorusunu yöneltti.  

Erdoğan da "Ben diğer kurumlardan nasıl tek tek bahsetmiyorsam, böyle basının konuşulduğu bir toplantıda da bunu soruyorsunuz" sözleri ile tepkisini ortaya koydu.

"Demokratik laik sosyal hukuk içinde ordunun görevi Anayasa'da tanımlanmıştır" diyen Erdoğan, "Genelkurmay bana bağlıdır. Ordu sadece bir kurumdur ve sadece başbakana bağlıdır. Olay budur. Eğer demokrasiyi savunuyorsak bunu iyi tespit etmeliyiz" dedi.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun dördünü de aynı ölçüde değerli buluyoruz. Ve bunlardan taviz vermeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Ordumuzda bu güvenceyi içerde sağlamakla yükümlüdür" diye konuştu.

ŞERİAT MI ÇIKTI?

Erdoğan'ı kızdıran bir diğer soru da AK Parti'ye yönelik endişe söylemleriydi. Başbakan "4.5 yıl içinde şeriata yönelik ne oldu ki bir anda ortaya çıkıverdi. Bunun unsuru nedir buna bakmak lazım. Bir taraftan özgürlükleri konuşacağız, diğer taraftar birinin kaldırdığı pankartta yazana bakıp, bu var diyeceğiz. Şeriat gibi iddialara kulak asmak millete haksızlık olur" dedi.