BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,11
ALTIN 2.846,45
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı kızdıran gazeteci kim?

Erdoğan'ın Dink cinayeti sonrası kızdığı köşe yazarı kim? Hangi gazeteci mahkemeye verilecek? İşte o yazı..

Abone ol

Partisinin Kızılcahamam Kampının kapanışında konuşan Başbakan Erdoğan son zamanlarda ortaya atılan bazı iddialara tepki gösterdi. Özellikle Akşam Gazetesi yazarı Serdar Akinan’ın bugün köşesinde yer alan bir iddiaya dikkat çeken Erdoğan bu tür sözleri komplo teorisi olarak değerlendirdi.

Eğer elinize gelen bir bilgi varsa bunu devlet makamlarıyla paylaşılması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan “bu iddiaların üzerine gitmez isek bizden hesap sorun “dedi.

Erdoğan “ Bu iddiaları dile getiren arkadaşı çağıracağım. Ondan kaynağını da soracağım. Eğer iddiaları dile getirmezse mahkemeye vereceğim” dedi.

Peki Başbakanı bu kadar kızdıran köşe yazısında neler iddia ediliyordu. Akınan güvenilir kaynaklardan aldığını söylediği ama ispatlayamacağını ifade ettiği yazısında ""dan bahsediyor. İşte Akinan'ın iddiaları:

"Bazı silahlı unsurlar Irak içlerinde çeşitli noktalara operasyon düzenledi. Bu nokta operasyonların sadece birisinde 8 kişi öldürüldü.
Bu operasyonlardan ne KDP’ye ne KYB’ye, ne de işgal kuvvetlerine herhangi bir bilgi verilmedi.”

Serdar Akinan iddialarında Türkiye'ye çok sayıda ağır silahların sokulduğunu ifade ederken bu silahların bir örgüte teslim edildiğini ve resmi makamlarında bu durumdan haberdar olduğunu iddia etti. Akinan son olarak ise şu korkunç soruyu sordu

Hrant Dink suikastı zincirin ilk halkası mı? Türkiye Kerkük konusunda “adım atmaya kalkarsa”, öldürülmesiyle Türkiye’yi karıştıracak ikinci kişi kim?