BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı gururlandıran ödül

Başbakan Erdoğan'a, düzenlenen törenle Kızılay'ın ''Üstün Hizmet Nişanı'' verildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''insana hizmet etmeyi büyük bir şeref addeden bir milletin temsilcisi olmanın kendisi için gerçek bir ödül ve gurur duyulacak bir husus olduğunu'' söyledi.

Nişan, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, insana hizmet etmenin, Türkiye'nin gelişmesi için ''taş üstüne taş koymanın'' kendisi için büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, ''adının başında 'İnsani Hizmet' sıfatını taşıyan bir ödüle layık görülmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu'' bildirdi.

Bu ödülün, aldığı en anlamlı ödüllerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bu ödüldeki, üstün insani hizmet nişanına layık hizmetler verebildiysek ne mutlu bize. Ancak şunu da ifade etmek zorundayım. Bu ödülün asıl sahibi, bize güvenerek topluma hizmet etme görevini, imkanını bize veren milletimizdir. Benim için gerçek ödül ve asıl gurur duyulacak husus insana hizmet etmeyi büyük bir şeref addeden bu büyük milletin temsilcisi olmak. Dolayısıyla ben, bu ödülü, hem kendi insanlarına, hem de dünyanın dört bucağında yaşayan herkese, hiç bir karşılık beklemeden sahip çıkan, ihtiyaç sahiplerinden yardımlarını esirgemeyen aziz milletim adına kabul ediyorum.''

Kızılay'ın, milletin desteğiyle en zor günlerinde insanların yardımına koşan örnek bir hayır kurumu olduğuna işaret eden Erdoğan, ''üzerinde çok şaibeler ve çok spekülasyonlar yapılan Kızılay'ın'' bunları aşarak özellikle son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası boyutta hizmetler yaptığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kızılay, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma sorumluluğunun ifa edilmesinde her zaman ilk adres olmuştur. Bu adımları, diğer yardım kuruluşlarımızla birlikte Türkiye'nin iftiharı olmak gibi ulvi bir amaca hizmet etmektedir. Diyebiliriz ki Kızılay, milletimizin o yardımsever karakterinin vücut bulmuş halidir. Kızılay her türlü doğal afette yurt içinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra yurt dışında da ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Kızılay, bir çok ülkede örnek olmuştur. Dört kıtada 60'a yakın ülkeye uluslar arası insani yardım operasyonu düzenlemiş, ayrıca ayni ve nakdi yardımlarda bulunmuştur. Türk Kızılayı amblemi, savaş ve kriz bölgelerinde işte bu sebeple taşıyanlara özellikle koruma sağlayabilmiştir.''