BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,07
ALTIN 2.833,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı dava etmeyecek

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmaktan vazgeçti. Neden mi?

Abone ol

ANAYASA Mahkemesi, Yüce Divan salonundan Başkan Tülay Tuğcu'nun mahkeme adına okuduğu sert açıklamayla yanıt verdiği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 367 kararıyla ilgili sözleri hakkında suç duyurusunda bulunmaktan vazgeçti.

Anayasa Mahkemesi yetkilileri, savcılığın Erdoğan'la ilgili resmen inceleme başlattığını ve suç duyurusundan bu yüzden vazgeçildiğini bildirdiler. Yüksek Mahkeme'nin bu kararında, Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte Yüce Divan'da yargılanma olasılığının etkili olduğu da iddia edildi.

TUĞCU'YA ENDİŞELERİNİ AKTARDILAR

Başkan Tuğcu'nun önceki günkü basın toplantısında suç duyurusunda da bulunacakları açıklaması mahkemede tartışma yarattı. Bazı üyeler Başkan Tuğcu'ya, "Parlemento aritmetiği değişir ve Sayın Erdoğan da sanık olarak Yüce Divan'da önümüze gelirse, suç duyurusu yüzünden taraf olmakla suçlanabiliriz. Bu durum reddi hakim sebebi olarak gösterilebilir. Sıkıntı doğar. Zaten başlatılmış bir inceleme var. Suç duyurusuna gerek yok" görüşünü dile getirdiler. Bu gelişme üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile temasa geçen mahkeme yetkilileri resen başlatılan inceleme konusunda bilgi aldılar ve mahkeme adına ayrıca suç duyurusundan vazgeçildi. Yüce Divan sıfatıyla Başbakanları yargılayan Anayasa Mahkemesi, vazgeçmeseydi, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan hakkında mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunmuş olacaktı.

Kaynak: Hürriyet