BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.430,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan temiz internet çağrısı

Başbakan Erdoğan temiz internet ve sanal çetelere karşı mücadele için herkese çağrıda bulundu..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''interneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı mücadele edilmesi'' çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, ''interneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı hep birlikte mücadele edelim'' çağrısında bulundu.

Sabah Gazetesi'nin açtığı kampanyaya herkesi destek olmaya çağıran Erdoğan, hükümet olarak bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğun bilinciyle bunun hukuki altyapısını oluşturmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Erdoğan, internet kafeler ve benzeri mekanlarda internetin yanlış amaçlarla kullanımına engel olmak konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Biz internet kafeleri, bilgi istasyonları olarak görmek istiyoruz. Bu amaçla faaliyetlerini sürdürdükleri müddetçe en büyük destekçileri biz olacağız. Ancak amacının dışında gençlerimize, çocuklarımıza kötü alışkanlıklar, kötü fikirler yansıtan suç merkezleri olarak çalışacaklarsa bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. İnternetin sanal çetelere mesken olmasına, internet kafelerin suç merkezi haline getirilmesine izin vermemiz söz konusu olamaz.''