BIST 10.343
DOLAR 32,69
EURO 35,08
ALTIN 2.444,40
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan korktu mitingi bitirdi

CHP lideri Deniz Baykal Varsak'ta halka sesleniyordu. Birden aklına bir şey geldi ve mitingi bitirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün kendi Antalya Varsak'ta halka seslendi. Ancak saat geç olmuştu. Hava kararmak üzereydi. Birden seçim yasakları aklına geldi ve vatandaşa ''Yarın Başbakan çıkar, 'Deniz Baykal kanunu ihlal etti. Saat 18.00'den sonra güneş battıktan sonra Varsak'ta miting yaptı' der. 'Gece miting yaptı, kanunu ihlal etti' diye suç duyurusu yapsınlar, ama 'yolsuzluk yaptı, kalpazanlık yaptı' diye şikayet etmesinler'' dedi. Ve mitingi bitirdi.

Baykal, Konyaaltı Belediyesinin tapu teslim töreninin ardından partililerin araçlarıyla oluşturduğu konvoy eşliğinde, seçim otobüsüyle Varsak beldesine geçti.

VARSAK'I KURTARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK

Bir park alanında toplanan vatandaşlara, otobüsün içinden seslenen Baykal, Varsak beldesinin belediyelik hakkının alındığını belirterek, şunları söyledi:

''Mühür onlarda, hüküm onlarda... Merkezden Antalya'nın, Kepez'in, Varsak'ın kaderini tayin ediyorlar. Ankara'da masa başında yapılacak, Antalyalı 'başüstüne' diyecek, altına imza atacak. Yok öyle, imza atmayacak. Bugün sizlerin, Varsak ve Kepez üzerinde oynanan oyunlara son vereceğini görüyorum. Varsak'ın belediyeliğinin iptal edilmemesi için büyük mücadele verdik. Anayasa Mahkemesine taşıdık, TBMM'de mücadele verdik, ama Nuh dediler Peygamber demediler, bir türlü kabul etmediler.

Şimdi Varsak'ta herkese diyorum ki hiç merak etmeyin. Varsak'ın belediyelik hakkını almış olabilir, ama ben bize söz veriyorum CHP iktidarında Varsak, yeniden belediye olacak.''

SAAT GEÇ OLDU, BAŞBAKAN BİZİ ŞİKAYET EDER

Otobüsün çevresinde toplanan bazı vatandaşların minibüs ve nakliye esnafının sorunlarını dile getirmesi üzerine Baykal, ''Sizin sorunlarınızın Antalyalı şoförlerin, nakliyecilerin, minibüsçülerin sorunlarının ne olduğunu biliyorum. Merak etmeyin'' dedi.

Vatandaşları, 27 Mart Cuma günü Antalya'da yapacağı mitinge davet eden Baykal, partililerden, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ile partinin Kepez Belediye Başkan Adayı Zeki Başaran'a ''oy verme sözü'' aldı.

Bir partilinin Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ankara'dan atanmış bürokratlarca yönetildiğini iddia etmesi üzerine Baykal, ''Bunlara son vereceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Ankara'dan atanmış, onun, bunun adamları tarafından değil. Antalyalı Belediye Başkanı ve Antalya nüfusunun eliyle yönetilecek. Kepez Belediyesi de dışardan kumandayla değil, Kepez halkının iradesi doğrultusunda, Kepezliler ve Antalyalılar tarafından yönetilecek'' dedi.

Saatin geç olduğunu hatırlatan Baykal, ''Yarın Başbakan çıkar, 'Deniz Baykal kanunu ihlal etti. Saat 18.00'den sonra, güneş battıktan sonra Varsak'ta miting yaptı' der. Bize, 'gece miting yaptı, kanunu ihlal etti' diye suç duyurusu yapsınlar, ama 'yolsuzluk yaptı, kalpazanlık yaptı' diye şikayet etmesinler'' dedi.

Vatandaşların, 29 Marttaki yerel seçime kimlik numaralı nüfus cüzdanlarıyla gitmesini isteyen Baykal, ''29 Mart günü sandığa konu komşuyu, yaşlıyı, hastayı, çoluğunuzu, çocuğunuzu, eşinizi ve özellikle ananızı, babanızı, ninenizi de alın götürün. Ananızı, babanızı, ninenizi unutmayın'' diye seslendi.

Baykal, Teoman Paşa Mahallesi'nde sokakta yapılan bir düğüne de katılarak, davetlilerle halay çekti.