BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan jet yanıt

Başbakan Erdoğan'dan Filistin Başbakanı Haniye'ye dostluk mesajı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, kendisi için "kadim dostum" diyen Filistin Başbakanı Haniye'ye cevap vermekte gecikmedi. Erdoğan, "Oraya gitmemiz gerekiyorsa gideriz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Doğu ve Güneydoğuda ne kadar Et Balık Kurumu varsa hepsini özelleştirmeden çıkardık, Tarım Bakanlığının işletmesine bıraktık'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ağrı Valiliğinin bahçesinde düzenlenen ortak açılış ve temel atma töreninde, Türkiye'nin kaynaklarını Türkiye'ye kazandırma yönünde söz verdiklerini, bu sözü yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Tarım Et Sözleşmeli Besicilik projesine değinen Erdoğan, projeyle tarım ve hayvancılığın yeniden ayağa kalkacağını, büyük bir dönüşümün yaşanacağını söyledi. Et Balık Kurumu'nu özelleştirme kapsamından çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, ''Yani Doğu ve Güneydoğuda ne kadar Et Balık Kurumu varsa hepsini özelleştirmeden çıkardık, Tarım Bakanlığı işletmesine bıraktık. Bunlardan biri de Ağrı Et Balık Kurumudur. Bugün sözleşmesi imzalandı'' dedi.

Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifine üye olanların büyükbaş hayvan üreticisi olabileceğini, bu hayvanlarını ise Et Balık Kurumuna satabileceğini ifade etti. Ağrı Et Balık Kurumunun, 1995 yılından bu yana çalışmadığını, atıl durumda bulunduğunu dile getiren Erdoğan, yeni imzalanan protokolle Ağrı Et Kombinasının faaliyete geçtiğini, yıllık 68 bin 750 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip kombinada 100'ün üzerinde insanın çalışacağını belirtti.

Tarım Et Sözleşmeli Besicilik projesiyle bölge hayvancılığının tekrar ayağa kalkacağını, bölge insanının kendi işinin sahibi olacağını bildiren Başbakan Erdoğan, ''Sanayide bir kişiyi istihdam etmek için 60 bin YTL'lik yatırım yapmamız gerekiyor. Ama bu proje ile sadece 3 bin YTL ile bir kişiye iş sağlayabiliyoruz.

Böylece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde yıllık ortalama 6 bin besiciye iş imkanı doğacak'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, bir yandan bölgeler ve insanlar arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak, altyapı hizmetlerinin Türkiye'nin en ücra köşesine ulaştırmak için çalıştıklarını, diğer yandan ise önemli projelere imza attıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Ülkemizin bir kısmını ihya edip, diğer bölgeleri ihmal eden anlayışların geçmişte nelere mal olduğunu, Türkiye'yi nerelere sürüklediğini çok iyi biliyoruz. Biz medeniyetin imkanlarını kullanarak hizmet üretiyoruz. Bundan önceki hükümetler bunu neden yapmadı? Onların derdi başkaydı. Onlar 'yat yat uyu, uyu uyu yat' diyorlardı. Biz farklıyız. Biz diyoruz ki oku, okuduğunu düşün, düşündüğünü uygula. Medeniyetin gereği neyse onu yapıyoruz.''

Ülkenin tamamının çağdaş bir görünüme kavuşması durumunda mutlu olabileceklerini ifade eden Erdoğan, ''Bölgeler arası dengesizlik artık bu ülkede olmayacak. Gerçekleştirdiğimiz proje, attığımız adımlar ve açılışlarla hedeflerimizi bir bir yakalıyoruz. Sizlerle birlikte yeni ufuklara aynı umutlarla koşmaya devam ediyoruz'' dedi. Erdoğan, sinevizyon ile 150 yataklı devlet hastanesi, İMKB Gazi İlköğretim Okulu, Özel Bilgi İlköğretim Okulu, Özel Ortadoğu Hastanesi, Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası açılışları ile Şemsi Türkmen Lisesi, Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi, Beşevler İlköğretim Okulu ve 100. Yıl İlköğretim Okulunun temelini attı.

TOKİ'nin yaptırdığı 224 konutun anahtar teslimini de gerçekleştiren Erdoğan, hizmete açtığı yeni valilik binasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sözleşmeli Besicilik projesi protokol imza törenine de katıldı.

Erdoğan, burada bir gazetecinin ''Filistin Başbakanı sizi yanında görmek istediğini, sizin kendileri için dost olduğunuzu söyledi ne diyeceksiniz'' sorusu üzerine, ''Oraya gitmemiz gerekiyorsa gideriz'' dedi.