İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki kazı çalışmaları Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan İsrail'i şu sözlerle uyardı:
Abone olAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'te bulunan Haremi Şerif'teki tarihi köprünün ''kullanılamaz'' hale geldiği gerekçesiyle kazı çalışması başlatan İsrail'den, Kudüs'te Müslümanlara ait dini mekanların korunmasına ilişkin anlaşmalara uymasını istedi. Erdoğan, ''(Ben yaptım oldu) şeklinde bir politika izlemeye hiç kimsenin hakkı yoktur, olamaz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Haremi Şerif'teki tarihi köprünün kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle başlattığı kazı çalışmasına da değindi. İsrail'in geçmişte de bu tür girişimleri olduğunu, 1996'da Haremi Şerif'in yakınında tünel inşasına başladığını ve sonrasında çıkan olaylarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, 2000'de de Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya girmek istemesiyle 2. intifadanın başladığını hatırlattı.
''BU GİRİŞİM ANLAMLIDIR''
''Bugün, El-Fetih ve Hamas arasında ulusal birlik hükümeti kurulmasına karar verildiği anda böyle bir girişimde bulunulması anlamlıdır'' diyen Erdoğan, gerilimi tırmandıran bu girişim karşısında İsrail Hükümetine yönelik olarak şu değerlendirmelerde bulundu: ''Haremi Şerif, Müslümanların en kutsal mekanları arasındadır. Buraya yönelik her türlü girişim İslam dünyasının haklı tepkisi ve hassasiyetiyle karşılaşacaktır. Ortada, Kudüs'te Müslümanlara ait dini mekanların korunmasına ilişkin anlaşmalar, düzenlemeler var. İsrail bu anlaşmalara uymak zorundadır. 3 büyük dinin de kutsal mekanlarının yer aldığı Kudüs'te 'ben yaptım oldu' şeklinde bir politika izlemeye hiç kimsenin hakkı yoktur, olamaz. İsrail Hükümeti, tek taraflı ve kaygı uyandıracak şekilde girişimlerde bulunmamalıdır.
Eski Kudüs bölgesinde yapacağı her türlü girişimde uzlaşmaya ve her kesimin onayına başvurmalıdır. İsrail'in bölgenin kutsallığına saygı gösteren ve gerilimin daha fazla tırmanmasına mahal vermeyecek bir hareket tarzı benimsemesini bekliyoruz. Barış sürecinin canlandırılması yolunda yeni fırsat pencerelerinin açıldığını düşündüğümüz bir dönemde, bu olayların yaşanmasından rahatsızız, üzüntü duyuyoruz.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu düşünceleri, Dışişleri Bakanlığının İsrail'li yetkililere aktardığını, kendisinin de 15 Şubat Perşembe günü Türkiye'ye gelecek olan İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetlerini aktaracağını söyledi. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a, bir çok ilden gelen partililer çeşitli hediyeler sundu. 2011 Dünya Üniversite Kış Olimpiyatlarını düzenleyecek olan Erzurum'dan gelen heyet, kayak takımı ile Palandöken Kayak Merkezinin maketini; Yalova'dan gelen heyet ise Yalovaspor'un kaşkolu ile formasını Erdoğan'a hediye etti.
Petrol kaçakçılarına af yok
Petrol Piyasası Kanunu ülkemize önemli kazanımlar getireceğinin altını çizen Erdoğan, bu kanun ile büyük bir soruna neşkterr attıklarını iddia ederek, "
Petrol Piyasası Kanunu'nu cesaretle uygulayacağız. Akaryakıt kaçakçılığında milletin hakkını ve vergisini çalanlardan bunun hesabını soracağız." dedi.
Mortgage Meclis'e geliyor
Kamuoyunda Mortgage yasa tasarısı bir aksilik olmazsa bu hafta Meclis'te görüşüleceğinin müjdesini veren Erdoğan, yasal zemin oluşturularak vatandaşlar kira öder gibi ücret ödeyerek ev sahibi olacaklarını ifade etti.
Yasa planlı kentleşmeyi teşvik edeceğini ve konut finansmanı sistemi ile finans ve konut sektörü hareketlendireceğinin altını çizen Erdoğan, 250 çeşit alt sektöre iş sahası çıkacağını vurguladı. Erdoğan, konut kredileri sabit ya da değişken faizli verilebileceğini belirterek yasanın millete hayırlı olmasını diledi.