BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan hortumlara vurgu

Başbakan Erdoğan, Kastomonu'da DSİ tesislerinin açılışında konuştu ve hortumların kesildiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında Devlet Su İşleri'nin (DSİ) etkin kaynak kullanımı sayesinde yaklaşık 3,5 milyar YTL'lik tarihin en büyük tasarrufunu sağladığını belirterek, bunun iki adet Atatürk Barajı değerinde bir tasarruf olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kastamonu'da DSİ tarafından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaptırılan 8 adet baraj ve gölet, 2 adet içme suyu temin tesisi ve 5 adet sulama tesisi olmak üzere toplam 15 tesisin toplu hizmete açılması törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında, baraj açılışlarında bir rekor kırdıklarını, 111 baraj ve gölet açılışına imza attıklarını, 4.5 milyon dekar alanı suya kavuşturduklarını, su sıkıntısı çeken 25 kentte yaşayan 10 milyon vatandaşa içme suyu temin ettiklerini kaydetti. Tamamlanan 8 hidroelektrik santrali ile yılda 2.5 milyon kilowatt saat enerji üretilmesini sağladıklarını belirten Erdoğan, sel ve taşkınların önlenmesi için 148 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını ifade etti.

Yoksulluk ve yolsuzlukla da aynı ciddiyet ve kararlılıkla mücadele etmek mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, ''Siz hortumları keserseniz, yeni kaynak aramanıza gerek kalmaz. Bütün mesele o hortumları kesmekte. Hani bağırıyorlar ya, çünkü ortak çalışıyorlar. Şimdi hortumlar kesilince başladılar sağdan soldan, 'acaba biz AK Parti'yi nasıl yıpratırız, AK Parti iktidarını nasıl yıpratırız', kusara bakmayın yıpratamazsınız. Hesap ortada, yapılanlar ortada'' diye konuştu.

DSİ'DE ETKİN KAYNAK KULLANIMI
Bir yandan yolsuzlukla mücadele ederken, hortumları keserken, bir yandan israfı önleyecek önemli tedbirler aldıklarını anlatan Erdoğan, kurumlar tarafından kaynakların etkin kullanılması ve maliyetlerin düşürülmesi için Başbakanlık olarak bir genelge yayınladıklarını hatırlattı. Bu konuda başarılı neticeler elde ettiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''2004 yılında DSİ'de etkin kaynak kullanımı sayesinde yaklaşık 3,5 milyar YTL'lik tarihin en büyük tasarrufunu sağladık. Bu, 2 adet Atatürk Barajı değerinde bir tasarruftur. İşte buralardan elde ettiğimiz kaynakların nereye harcandığını bu eserler gösteriyor. Bu kaynaklar artık hortumcuların cebine akmıyor, millet için harcanıyor. Şimdi bu kaynaklar baraja, okula, yola, konuta, hastaneye, fabrikaya dönüşüyor. Böylece milletimiz kendi parasıyla, kendi imkanlarıyla neleri başarabileceğini görüyor, özgüvenini yeniden kazanıyor ve yarınlara da umutla bakıyor.''

Eğitim konusuna da değinen Erdoğan, derslik sayısında 100 bini aştıklarını bildirdi. Erdoğan, hedeflerinin 30 öğrenciyi aşmayan sınıflar olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilişkin görüşlerini de açıklayan Başbakan Erdoğan, bazılarının ''başaramazsınız, yapamazsınız'' dediklerini, ancak bu konuyu başardıklarını kaydetti. Erdoğan, aldanan da aldatan da olmayacaklarını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1 Ocak 2007 itibariyle hizmete başlayacağını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Aksamalar olmaz mı, olur. Bazı eksiklikler olabilir, olacak. Yani bir evden, başka bir eve taşınıyorsunuz. Yerleşince bütün malzemeleri nereye koyduk acaba diye düşünüyor ve koyduğunuz yeri bulamıyorsunuz. Ama devlette bir kurum kuruyorsun. 3 tane kurumu birleştiriyorsun. Tüm Türkiye'de 73 milyon nüfusun hakkını, hukukunu burada sosyal güvenlik noktasında takip edeceksin. Kolay bir iş değil. Yeni döneme farklı bir şekilde giriyoruz. Bunları inşallah başaracağız.'' Erdoğan, daha sonra uydu bağlantısıyla diğer kentlere bağlanılarak tesislerin açılışlarını toplu şekilde gerçekleştirdi