BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Erdoğandan deprem uyarısı

Başbakan Erdoğan, depreme karşı tedbirlerin süratle alınması zorunluluğu olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, depreme karşı tedbirlerin süratle alınması zorunluluğu olduğunu belirterek, "Basit çıkar hesapları uğruna kendimizi bu işe feda etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Japonya Hükümeti'nden temin edilen krediyle Japon IHI şirketi gerçekleştirilecek olan "İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi" kapsamındaki çalışmaların başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Haliç Köprüsü Eyüp ayağında gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, İstanbul ulaşımının sembolü olmuş köprülerin ve İstanbul ulaşımının can damarı viyadüklerin dayanıklılık çalışmalarını bugün başlattıklarını söyledi.

Erdoğan, "Türkiye, deprem kuşağında olan ve deprem riski bulunan bir ülke. Her türlü yapıda ve inşaatta depreme dayanıklılık özelliğini mutlaka hayata geçirmek zorundayız" diye konuştu.

Bugün bunun için temel attıklarını kaydeden Erdoğan, "Felaketleri tümüyle ortadan kaldırmaya gücümüz yetmiyor. Bu konuda mevcut sağlıksız kentleşme tablosu içinde bugün de henüz istediğimiz noktaya gelmiş değiliz. İstanbul dünyanın en büyük metropollerinden birisi. Her gün de büyümeye devam ediyor. Şimdi bu tedbirleri almaz, bizden önceki yıllarda yapıldığı gibi kulağımızın üstüne yatmaya kalkarsak, İstanbul'un kendisiyle büyüyen sorunlarının altında kalır ve asla bunlarla başa çıkamayız" dedi.

10 yılı ödemesiz, 40 yıl vadeli çok düşük faizli bir kredi açıldığını belirten Erdoğan, Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi'ye de teşekkür etti.