BIST 9.577
DOLAR 34,04
EURO 37,87
ALTIN 2.821,27
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cübbeyi çıkarın çağrısı

Yargıdaki deprem Başbakan Erdoğan'ın gündeminde. HSYK üyelerini işte böyle eleştirdi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan Savcı Osman Şanal'ı görevden alan ve hükümeti eleştiren HSYK üyelerini görevlerinden istifa etmeye ve siyaset yapmaya çağırdı.

Hükümet olarak baskılara karşı dik duracaklarının altını çizen Erdoğan, "Yasalar ne diyorsa herkes orada görevini bilecek ve yapacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan İstanbul'da toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

-Kira öder gibi taksit ödüyor yüzde 10-ile 15 arsında peşinatla halkım konut sahibi oluyor. 50 bin konut 45 metrekare civarında hiç geliri olmayanlara peşinatsız 100 TL taksitle konut veriyoruz.

-Bazıları laf üretir biz iş. Farkımız bu. Ne diyor Ziya Paşa? Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Eser burada. 2011 itibariyle hedefimiz 500 bin konutu halletmek. TOKİ'nin inşaat halindekilerle birlikte konut sayısı 420 bine ulaştı.

ONLAR 19 BİN, BİZ 420 BİN ÜRETTİK

-Bizden önce TOKİ yok muydu? Kuruluşu 1984'tü. 2003 yılına kadar TOKİ 19 yılda sadece 43 bin konut üretti. Biz 7.5 yılda 420 bin inşaatın konutunu gerçekleştirdik. 300 binini ev sahiplerine teslim ettik.

HANİ KAYNAK DEDİLER

-Hani kaynak dediler. Ben kaynak Türkiye dedim. 79 yılda 6100 km duble yol yapıldı. 7.5 yılda 11 bin 100 km. İş bilenin kılıç kuşananın.

-Biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz dertli. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak lafla olmaz biz çalışarak yapıyoruz. Bu gördüğünüz yollarla, kavşaklarla suyla olur.

-Benim halkım bunları göremiyor çünkü medya göstermiyor. Ne yazılısında ne de görselinde var. Gerilim değil eser üretiyoruz. Ülkenin her tarafının şantiyeye dönüştüğünü göreceksiniz.

-Herkes dalga geçerken biz kalan 41 vilayete üniversite yapmak süretiyle üniversitesiz il kalmadı. Hakkarli genç kendi ilinde okuyabilme fırsatı bulsun. Göçe sevk etmeyelim. O illerimize batıdan göç var.

-Modern Türkiye'yi çok gördüler. Kendi ikballerini korumak adına bu milleti mahrumiyete mahkum ettiler. Yeter Söz de karar da milletin dedik. Esas yetki millettir dedik. Statüko bu şekilde devam edemez. Türkiye değişmelidir milletin rotasında gitmelidir dedik.

Çeteler bu ülkeye rota çizemez dedik. Aynı kararlılıkla mücadele devam edeceğiz. Bu can bu tende oldukça bu yola devam edeceğiz.

DANIŞTAY SALDIRISININ NETLEŞMESİNDEN RAHATSIZLAR

-Milletin hayır duası olduğu sürece korkmadan geri çekilmeden ülke için çalışmaya devam edeceğiz. 17 Mayıs 2006'da Danıştay'a saldırı yapıldı, faturayı hükümete çıkaranlar bugün olayın aydınlatılmasından rahatsızlık duyuyorlar.

-Meselenin netliğe kavuşmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar. O gün yargıya baskı olduğunu savunanlar bizzat kendilleri yargı üzerinde baskı oluşturuyor.

SİYASET VE YARGI BİR ARADA OLMAZ

-Siyaset yapmak isteyen engel durumu varsa girer siyasi partiye siyaset yapar. Hem bu makamda oturacağım hem de siyaset yapacağım derseniz orada tarafsızlık diye bir şey olmaz.

-Yargının bağımsızımını dert edinenler tarafsızlığı da o kadar dert edinmeliler. Milletin tercihini yok sayan girişim karşısında boynumuz dimdik duracak ve milletin emanetine sahip cıkacağız.

HERKES GÖREVİNİ BİLSİN

-Yasalar ne diyorsa herkes orada görevini bilecek ve yapacak. Ben Başbakan olarak görevini biliyorum. Ama diğer kurumlar da sağduyudan taviz vermemeli. Biz aklı selimden taviz vermeyeceğiz.

KİRLİ TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ

-Son sözü milet verecek. Milletin üstünde karar yoktur. Demokrasiyi çiğnetmeyecek ama bizi çekmek istedikleri kirli tuzaklara düşmeyeceğiz. Ankara'nın derin labirentlerinde biz yokuz.  Bir gün kuzey bir gün doğu bir batı bir gün güney dolaşıyoruz.