BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan çok sert uyarı!

Başbakan Erdoğan "fırsatçı" bankacıları çok sert bir şekilde uyardı. "Yanlış gidiyorsunuz" dedi ve BDDK'nın çalıştığını söyledi.

Abone ol

Erdoğan küresel kriz nedeni ile bankacıların fırsatçılık yaptığını ve bu durumu önlemek için BDDK ile Hükümetin bir çalışma başlattığını söyledi.

Finans kesimine 'yanlış gidiyorsunuz' diye seslenen Erdoğan, bankacıların reel sektörü masaya tekrar çağırdığını ve ve yüksek faizlerle tekrar masaya oturtuğunu belirten Erdoğan, "Böyle bir tehdit çok yanlış" dedi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Reel sektöre karşı yaklaşımlarını da çok hoş bulmuyorum. Şu anda finans sektörü aynen 2002 öncesi kriz döneminde olduğu gibi bir yanlışın içerisine giriyor. Bakın bunun üzerinde de çalışma yapacağız. Yanlış gidiyorlar. Bakıyorsunuz çağırıyor, davet ediyor ve yüksek faizlerle masaya oturtuyor reel sektörün temsilcilerini. Bu yanlış bir şey veya 'hemen öde' diyor bu da yanlış bir şey.

KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRME ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL

Böyle bir tehditle gitmek iş ahlakı açısında da doğru değil. Bu ülkede özellikle bu krizi kendisi için fırsata dönüştürme anlayışı doğru değil. Bunlara yönelik olarak da bizler neler yapabilirsek biz de masaya otururuz, biz de bunun çalışmasını yaparız. Çünkü o reel sektörle ayakta duruyorsun. Onların aldığı kredi karşısında ödediği faizlerle ayakta duruyorsun. Ama böyle bir kriz dönemini de kendin için fırsata dönüştürüyorsun böyle şey olmaz."