BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BDP'ye can alıcı soru!

Erdoğan, Bingöl'de vatandaşları hedef alan canlı bomba saldırısının ardından, PKK'ya tepki göstermeyen BDP'ye sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'de vatandaşları hedef alan canlı bomba saldırısına tepki gösterdi. "İnsanların canına kastetmek nasıl bir canavarlıktır?" diye soran Başbakan, PKK'ya tepki göstermeyen BDP'ye de sert çıktı.

Sırrı Süreyya Önder'in, öldürülen bir PKK'lının evine taziye ziyaretine gitmesine de atıfta bulunan Erdoğan, "Acaba terörist taziyesinde boy gösterenler, canlı bombanın evine de taziyeye gidecekler mi?" dedi.

BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder ile Nursel Aydoğan'ın öldürülen terörist Yücel Halis'in evine Van depreminden iki gün sonra taziye ziyaretine gitmesine atıfta bulunan Başbakan, BDP'nin aynı tavrı Bingöl'deki canlı bomba için de sergileyip sergilemeyeceğini sordu: "Çok merak ediyorum acaba terörist taziyesinde boy gösterenler, canlı bombanın, çocuklarının gözü önünde anne öldüren, sokaktan geçen Mehmet Çelik'i katleden teröristin evine de taziyeye gidecekler mi? Acaba bu vahşete, cinayete lanet okuyup, terör örgütüne karşı bir kınama cümlesi kurabilecekler mi?"

AK Parti Meclis grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, Van depremine temas etti. Van'a yapılan yardım seferberliğini, "74 milyonun tamamının dünyaya örnek teşkil edecek bir dayanışması" olarak yorumladı. Katkı yapan herkese teşekkür ederken, "On yıllardır bu milleti birbirinden soğutmak için yapılan her türlü nifak girişimi Van'da enkazın altında kalmıştır" ifadelerini kullandı.

'Terör örgütü uzantılarının' ise deprem için değil, Çukurca'da öldürülen 24 terörist için Van'da 3 gün yas ilen ettiğini hatırlatan Başbakan, "Bunlar depremden ne kaldırırız, ne götürürüz bunun peşindeler" dedi. Takınılan tavırla herkesin kendi asaletini ortaya koyduğunu vurgulayarak, isim vermeden BDP yöneticilerine şöyle seslendi: "Barış ve demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin, çıkıp da terör örgütünün cinayetlerine tepki vermesi gerekmez mi? Ama bunlar bunu yapamazlar. Çünkü bunlar sipariş üzerine, emir komuta ile geldiler. Kim nasıl davranırsa davransın Selahattin Eyyubi'nin gerçek torunları Selahattin'e yaraşır şekilde artık cinayetlere, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı kahramanca tavır alıyorlar. Benim Kürt kökenli kardeşim cesaretle bu canilere 'Yeter artık' diyor. 'Benim adıma öldürme' diyor. 'Elinin kanını bana bulaştırma' diyor."