BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan bayram mesajı

Erdoğan mesajında, terör nedeniyle bayramın buruk geçtiğini belirtti ve;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram mesajında, yaşanan terör olaylarından dolayı bayramın buruk olarak yaşandığını belirterek bu terör olaylarının mücadele kararlılığını daha da artırdığını kaydetti.

“GEÇMİŞİN MUHASEBESİNİ YAPIN”

Erdoğan mesajında vatandaşlardan bayramda geçmişin muhasebesini yapmalarını isteyerek, Türkiye’nin ekonomik açıdan büyüdüğünü, eğitimden sağlığa, ulaşımdan emniyete kadar her alanda belirgin bir değişimin yaşandığını belirtti. Türkiye’nin güçlü ve müreffeh bir ülke hedefine doğru ilerleyen sağlam bir rotaya oturduğunu ifade eden Erdoğan, geride bırakılan dönemin her alanda yaşanan iyileşmelerin yanında gelecek umutlarını da büyüttüğünü belirtti.

“REFERANDUM’DA EVET OYU VERİN”

Bayram mesajında, 21 Ekim’de referandum yapılacağını hatırlatan Erdoğan şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesi, meclis seçimlerinin 4 yılda bir yapılması ve TBMM’nin tüm seçim ve işlerinde toplantı yeter sayısının 3’te 1 olması gibi içinde Türk demokrasisinin gelişmesi ve olgunlaşması açısından önemli maddelerin yer aldığı bu referandumda sizleri ‘evet’ oyu kullanmaya davet ediyorum. Türkiye’nin şimdiye kadar yaşadığı pek çok sıkıntı, sizlerin referanduma destek vermeniz halinde ortadan kalkacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha huzurlu ve istikrarlı bir ülke olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.”

Başbakan Erdoğan, Bütün gayretlerinin Cumhuriyetin temel nitelikleriyle milletin yüksek değerlerini bir toplumsal mutabakat zemini olarak güçlendirmek olduğunu ifade ederek, “Hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmadan ortak değer ve hedeflerimiz etrafında bir ve bütün olarak kenetlenmeyi başarmak durumundayız” dedi.