BIST 9.932
DOLAR 34,11
EURO 38,15
ALTIN 2.871,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bahçeli'ye 1 metre yanıtı

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Bahçeli, Baykal ve Danıştay vardı. Üç tarafa da ağır bir şekilde yüklendi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan muhalefet liderlerini hem dalgaya aldı hem de ağır şekilde eleştirdi. Bahçeli'nin "bizim sıralarımıza 1 metre yaklaşamazlar" sözüne karşılık Erdoğan, "Bunun tıp dünyasındaki karşılığını nedir onu tıp dünyasına havale ediyorum" sözleriyle cevap verdi.  

BAYKAL'IN JÜBİLESİ

Baykal'ın jübile tarihine de 2011 seçimleri olarak açıkladı. CHP liderinin ilerleyen yaşını gündeme getiren Erdoğan, "Tabii biz Baykal'ın hırçınlığını anlıyoruz, yaşı kemale erdi hatta kemalden da öte cemale erdi" sözleriyle değerlendirdi.

İMAM HATİP MEZUNU OLDUĞUM İÇİN Mİ?

Danıştay'ın katsayı düzenlemesini durdurma kararına ateş püsküren Erdoğan, "Yoksa Başbakan meslek lisesi, imam hatip lisesi mezunu olduğu için mi bunu yapıyorsunuz?" diye sordu. İşte Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki açıklamaları..

BAHÇELİ'Yİ TIP DÜNYASINA HAVALE EDİYORUM

Biz sayın Bahçeli ile ilgili arkadaşlarıyla ilgili internetten ne tür hezeyanların dolaştığını biliyoruz ama bunları alıp meclis kürsüsüne tayımak, belden aşağı vurmak bizim siyaset kültürümüzle barışmaz. Bugünkü konuşmasında AK Parti'yi Haçlı ordularına benzetecek kadar densiz bir yaklaşım var. Sağolsun bir de eline metre almış bundan sonra AK Partililer bizim sıralarımıza yaklaşamazlar diyor. Teşbih hata kabul etmez. Bunun tıp dünyasındaki karşılığını nedir onu tıp dünyasına havale ediyorum. Hani siz milletin maneviyatını en üst seviyede önemsiyordunuz? Bu mu sahip çıkmak, bu mu milliyetçilik?

FAŞİZMİ SİZİN KADAR İYİ BİLMEYİZ

Sayın Bahçeli benim faşizmi bilmediğini iddia ediyor. Evet Bahçeli biz faşizmi sizin kadar iyi bilmiyiz. Çünkü faşizmle bir bağlantımız, ilişkimiz yok. Siz faşizmin özelliklerini açıklayın da biz de sizin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayalım. Gerçi tahmin edebiliyoruz. Çünkü siz hem teorisyenisinz hem de pratisyenisiniz. Bu ülkede milleyetçilk adı altında nasıl kafatasçılık yapıldığını milletimiz daha iyi anlasın.

MAĞDUR EDEBİYATI

Biz siyasete kişisel hırslarımızı tatmin etmek için girmedik. Bizim güttüğümüz dava milletin davasıdır. Biz sen ben kavgası içinde değiliz bizim kavgamız demokrasi kavgasıdır. AK Parti'nin mücadelesi ucuz bir mücadele değildir, kişisel bir mücadele değildir. Biz mağdur edebiyatı yapmıyoruz. Bizim milletimizle kurduğumuz samimi ilişkiyi bu yönde algılayanlar milletle hiç bir ilişkisi olmayanlardır. Yapılan haksızlıkları dile getireceğiz ama elimizi kolumuzu baılayarak sineye çekmeyeceğiz. Biz başkalarının yaptığı gibi şapkayı alıp gitmedik. Nerede aksaklık varsa üzerine gittik.

CHP'YE ERGENEKON ELEŞTİRİSİ

Muhalefet her şeye karşı çıkmak değildir, aka kara demek değildir. Ama bizdeki muhalefet AK Parti özgürlükleri savunuyor diye yasakçı oluyor, çetelerle mücadele ediyor diyerek çeteleri savunuyor. Danıştay'a saldırı olunca önüne gidip AK Parti'yi suçlayanlar saldırganlar yakalandıktan sonra onların yanına Silivri'ye gidecek kadar tutarsızlar.

GÜVENİLEN YANIN YOK Kİ SAYIN BAYKAL MİLLET SANA ÖDÜNÇ OY VERSİN

Seviniyorum, dün Altındağ'da bir fakir fukara evine gitmişler. Maaşallah, bunlar güzel şeyler. Ama bu günübirlik olmasın. Bizim sosyal politikalarımızı, kömür, gıda, eğitim yardımlarımızı eleştirenler uçuk ve hayali projelerle milletin karşısına çıkıyorlar. Sayın Baykal her aileye 300 lira maaş bağlayacağını söylüyor. Peki kaynak ne? Dalga geçiyorlar. Bu millet bu vaatlerin bedelini çok ağır ödedi. Gelin önümüzdeki seçimde bize ödünç oy verin diyor. Sayın Baykal bu millet inandığına, güvendiğine ödünç verir. Senin itimat edilen, güvenilen bir yanın yoktu. Boş vaadler işe yaramıyor.

BU MİLLETİN SOFRASINA OTURMAZSAN

Bunları söyleyenler şimdi emekliliklerinin tadını çıkarıyor. Sayın Baykal iktidarın yolunun milletle diyalogdan geçtiğini anladın ama bunu da yanlış anladın. 30 yıl öncesinin popülist vaadleriyle bu millet senin arkandan gelmez. Sen bu milletin sofrasına oturmazsan, milletle aynı diyi konuşmazsan bu dil sana itimat etmez. Kendi arkadaşları söylüyor sol halktan koptu. Dün ilk denemeyi yaptılar, Altındağ'da bir eve gittiler.

BAYKAL'IN JÜBİLESİ 2011'DE

Tabii biz Baykal'ın hırçınlığını anlıyoruz, yaşı kemale erdi hatta kemalden da öte cemale erdi. Bu seçimde de iktidara ulaşamazsa jübilesini müzmin bir muhalif olarak yapacak. Sayın Baykal ve Bahçeli'ye hatırlatmak istiyorum. Seçimler zamanında yapılacak, yılar sonra elde edilen istikrar seçimlere feda edilmeyecek. Kendilerini hiç yormasınlar, popülist söylemlerini, uçuk vaatlerini seçim sürecine bıraksınlar.