BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan Ahlaksızlara...

Hamas ziyaretinin çarptırıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan bazı gazeteleri 'ahlaksızlıkla' suçladı.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ağırlıklı olarak Hamas'ın Türkiye'ye yapmış olduğu ziyarete değindi.

Erdoğan'ın konuşmasındaki başlıklar şöyle:

Bugün hala içeride Türkiye'ye güven sorunlarını yaşamış oolduğunu görüyoruz. Şu inkar edilmeyecek bir gerçektir, ülkemizin saygınlığı, sözünün ağırlığı giderek artıyor. Bugünkü Türkiye'nin stratejik önemi her geçen gün daha çok hissediliyor. Türkiye pasif bir ülke olmaktan çıkmıştır. Ülkemizin yükselişine kuşkuyla bakanlarının halet-i ruhiyelerine ayırcak fazla vaktimiz yok. Türkiye AK Parti iktidarıyla birlikte hem bölgesel hem de küresel bir misyon üstlenmiş midir, üstlenmemiş midir? Bu misyon açık bir vizyona ve gelecek perspektifine dayanmaktadır. Dış politika tam bir tutarlılık içindedir. Biz diyoruz ki gerek dünyamızda gerek bölgemizde barış ve istikrarın tesisine katkıda bulunalım. Kesret içinde vahdet; yani çeşitlilik içinde birlikte yaşama ilkesini tüm dünyada küreselleştirilemi. Geleceğimizi felaket senaryolarına teslim etmeyelim. Bizim Avrupa Birliği projemizin altında bu meseleler vardır.

TÜRKİYE TRİBÜNDE KALAMAZ

Türkiye çevresinde gelişen olaylara tribünde seyirci kalamaz. Türkiye, Ortadoğu'da sözün ve umudun bitmediğini göstermek için yeni yol haritaları ortaya koyuyor. Barış yol ister, irade ister, aklı selim ister. Ortadoğu'da barış için düşünce üretiyor girişimlerde bulunuyoruz. Bu konudaki girişimlerimiz için kimseden icazet almayız. Burada hala seyirci olalım, bunu izleyelim diyemeyiz. Filistin heyetinin Ankara ziyareti de bu bağlamda değerlendirmelidir. Bizim hiçbir çabamız boşa gitmemiştir. Burada da böyle olacaktır inşallah. Biz insani, tarihi ve ahlaki görevlerimizi yerine getirdik. Hamas ziyareti doğru mesajlar vermiştir. Bizim çabalarımız sadece bölgeye uzun bir aradan sonra barışın geri dönmesi için değil; aynı zamanda Türkiye'nin kendi güvenliği için gereklidir.

MESAJDA NELER VAR?

Filistin-İsrail ittiakının kapsamlı bir çözüme kavuşması sadece iki tarafın değil aynı zamanda bütün insanlığın hayrına olacaktır. Filistin'de demokratik seçimlerin otaya çıkardığı tabloyu doğru okumalayız. Siyasetin içinde bazen tribünlere verilen mesajlar olur. Zaman birçok şeyi halleder. Türkiye'ye yapılan ziyarette gerek genel başkam vekilim, gerek başbakan vekilim yaptığı görüşmelerde verilmesi gereken mesajlar vermişlerdir. Belki de Türkiye'nin üstünden başka ülkelerin veremeyeceği mesajları vermiştir. Bu mesajlar içinde şiddetin terkedilmesi vardır, yol haritasının kabulu vardır, İsrail'le birlikte masaya oturulması vardır, dayanışma ruhunun Ortadoğu'ya egemen kılınması, barışın hedef alınması vardır. Tüm bunlar konuşurken aynı zamanda demokratik sürecin barışa endeksli olması vardır.

YAPTIKLARI ÇOK ÇİRKİN

Biz iş yapmanın gayretindeyiz, netice almanın gayretindeyiz. Ondan sonra atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Müsaade etsinler de bu tür görüşmelerin ne zaman nerede ve nasıl yapacağımızın kararını da biz verelim. Bazı medya grupları da kalkıp, bizim adımıza bu görüşmelerin örgütleyen, planlayanın bizim müşavirlerimiz olduğuna yönelik attıkları başlık ve gösterdiği hedefler çok çirkindir ve ahlaki değildir. Bunun kararını biz veririz. Efendim Dışişlerinin bundan haberi yokmuş vesaire... Bunların hepsi hilaf-ı hakikattir. Doğru değildir. Bizim gerek dışişleri bakanımız, gerekse parti yöneticilerimiz gelen heyetle görüşmelerini yapmıştır. Hiçbir şey gizli kapaklı değildir. Bunlar kendi alışkanlıklarını bizde görmek istiyorlar.